Fredagsvideo: Andrew Leahey & The Homestead – Little In Love

Noen ganger er det bare slik at første gangen man hører en låt så klikker alt på plass. Signalene som utstråles er så sterke at man ikke klarer å la være å merke seg navnet på artisten og man spiller gjerne låten ti ganger etter hverandre. Slik falt alt på plass da jeg hørte Andrew Leahey & The Homestead sin nye single, «Little In Love», for første gang tidligere denne uken.

Leahey er opprinnelig fra Richmond, Virginia, men har som artist lært seg å sette pris på både å flytte og reise rundt i de amerikanske statene. I 2012 dro han på kryss og tvers med bil over de fleste fjellkjedene og med seg hadde han fire album som han konsekvent spilte om og om igjen for å hente inspirasjon til nye låter. De fire albumene var Whiskeytown’s Strangers Almanac, Bob Dylan’s Highway 61 Revisited, Tom Petty & the Heartbreakers’ Live Anthology og Drive-By Truckers’ Brighter Than Creation’s Dark.


Låtmaterialet som han hadde med seg hjem ble umiddelbart spilt inn i stua til en kamerat ved hjemkomst og bandet The Homestead gjorde, sammen med Leahey, maks to eller tre opptak på hver låt. Etter innspillingen var unnagjort dro Leahey ned til Athens, Georgia og klarte på et eller annet vis å få hanket inn stjerneprodusent David Barbe (Drive-By truckers, Son Volt) til å gjøre miksingen av det som skal bli EP’en Summer Sleeves, som har utgivelsedag 2.april. Første smakebiten fra denne dukket opp på You Tube for en ukes tid sin. «Little In Love» heter den altså og er i mine ører en riktig velklingende amerikansk rockelåt, tungt inspirert av klassisk Tom Petty og Steve Earle.

SHARE
Forrige artikkelSpilleliste Februar 2013
Neste artikkelTodd May – Rickenbacker Girls
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here