Vår gamle venn Jerry Lindqvist er ute med en single som fortjener litt oppmerksomhet. Sist vi hooket opp med den finske Americana-musikeren så hadde han gitt ut platen «Rivertown«. Men nå er han altså klar med singelen «Every Day Is Like a Holiday».

Den første låten høres ut som et out-take fra Ryan Adams «Cold Roses». Både vokal og produksjon er umiskjennelig Adamsk, men med en personlig tekst fra Lindqvists penn – om et familiemedlem som døde tidligere i høst, og hvordan dette påvirker julestemningen for noen og enhver. Til tross for det tilsynelatende dystre utgangspunktet så er dette en leken låt med et fjongt refreng som fester seg til hjernen og tydelig har planer om å bli der noen uker… Rett og slett en virkelig godlåt som garantert vil gi Lindqvist en plass på undertegnedes julelåt-liste.

Det er likevel på låt nr. to «Merry Christmas My Love» han virkelig skinner. Her låter han kun som seg selv, og det er selvsagt en særdeles velplassert pedal-steel i bakgrunnen  som raskt fanget min oppmerksomhet.

En herlig fortelling om en helt vanlig families julefeiring. Broren og familien kan ikke komme seg hjem til jul, så i år blir det Jerry, mor og hennes type – Disney på tv og litt alternativ medisinering. Her er det hverdagshistorier som de fleste kan kjenne seg igjen i; Tøfler i julegave, og en mistanke om at julenissen stjal med seg kalkunoppskriften på veien opp pipen.

Dette er virkelig anbefalt lytting. Kjøp singelen MP3 fra CDon.com eller lytt på Spotify. Besøk Jerrys hjemmeside, eller lik på Facebook.

 

SHARE
Forrige artikkelCahalen & Eli – Our Lady Of The Tall Trees
Neste artikkelTift Merritt – Traveling Alone
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here