American Aquarium ga nettopp ut den fantastiske «Burn. Flicker. Die.» – som foreløpig troner øverst på listen over årets beste plater. Alle låtene på platen er skrevet av vokalist BJ Barham. Med unntak av en. «Abe Lincoln» er skrevet av Chip Robinson fra legendariske The Backsliders.

Både American Aquarium og Backsliders er band fra Raleigh i North Carolina, i mange år et av de stedene i USA som har fostret og formet flest artister til vår lille sjanger. Og Chip Robinson og Backsliders var enorme i sin tid. Robinsons soloplate «Mylow» er også en av de beste platene jeg har i min platesamling.

Det er ikke vanskelig å høre at BJ og bandet er meget inspirert av The Backsliders, og BJ uttaler jo selv at Chip Robinson er en av hans aller største helter – og at det var en ære å få lov til å spille inn en av låtene hans.

Når de nylig spilte i Raleigh på søndag så var Chip Robinson tilstede i publikum – og midt under «Abe Lincoln» hoppet han plutselig opp på scenen og fikk overta mikrofonen. Skal man dømme etter ansiktsuttrykkene til BJ Barham i løpet av denne låten så var dette et virkelig høydepunkt. Det kan til og med se ut som den godeste Robinson må tørke en ganske svær tåre i løpet av låten…

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=Qc_9BmCfqMM[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelAmericana Music Awards 2012
Neste artikkelShit City – Welcome to Shit City
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here