Mylow er en fantastisk samling riktig så gode låter fra tidligere Backsliders vokalist Chip Robinson. En plate som er så farget av tiåret fra helvete at det nesten kan bli for intenst. Samtidig så leverer Robinson en plate som man ikke kan føle seg uberørt av.

I «gamle dager» så dukket det opp to heftige Country-rock band i Raleigh i North Carolina. Det var The Backsliders og det var Whiskeytown. Det ene bandet var forsåvidt ikke noe bedre enn det andre, og begge hadde sterke låter og steikandes gode låtskrivere. Men Ryan Adams trakk det lengste strået, og ble verdensstjerne. Chip Robinson forsvant ut i ingenting. Etter tre plater med Backsliders så ble det stille i 1999. Gitarist Brad Rice forsvant som kjent til Son Volt v2.0

Referanserknagger her er Tom Waits, akustisk Bruce Springsteen og Leonard Cohen og med en stemme som vår egen Hakan Markussen.

Utsøkt produsert av Eric “Roscoe” Ambel (Big In Iowa, Bottle Rockets, Kasey Anderson, Ryan Adams, Whiskeytown osv osv osv), som også produserte Backsliders way back when…

Platen åpner med «Preface», som har har tjukt av Tom Waits-referanser. Robinson snakker teksten over litt fjern gitarstøy og noen som denger og slår på en ambolt.
Her får vi mye av forklaringen på hvor han har vært disse årene. I et «dark and empty place», som han sier selv, og fortsetter:

The darkness couldn’t kill me.
The booze couldn’t kill me.
The cancer couldn’t kill me.
The drugs couldn’t kill me.
The drugs could NOT kill me.
And the drugs TRIED to kill me.

Bruce Springsteen og Leonard Cohen fusjonerer perfekt i låten «Wings». Det er fortsatt mørkt der han oppholder seg.

In the middle of the night when our baby is crying,
are you happy, that his daddy’s gone…

Låten «Bee Sting» er en fengende og steikandes god låt som beskriver starten på forholdet som tydeligvis har knekt Robinson, og som hele platen i bunn og grunn handler om.

I «Fences» synger han om love & loss som de sier på andre siden av fjorden, og det på en måte som gjør at det virker ekte. Som han sier i  låten:

«The day I fell in love with you,
I pissed off my wife and my girlfiend too
«

Tittelsporet «Mylow» er en strålende rocker, men teksten er hjerteskjærende. Som Robinson selv beskriver det:

“It’s about a girl who takes her kid and is finding a new life and the guy back home understands, he may not like it, but he understands.”

You know Mylow your mother loves you true.
When you were asleep she used to love me too.
….
Mylow, keep your chin up,
and I’ll keep my chin up too
….
I’ve never asked you for much
but I need a favor from you
Just keep all those Brooklyn boys
out of your mama’s room

Dette er en plate man må sette seg ned og lyttet til fra start til slutt, da det er en reise i Chip Robinsons tydeligvis blytunge tiår. Alle låtene er perfekt produsert, og passer perfekt til hverandre. Selv coveren av Ronnie Lanes «Kutschy Rye» høres ut som den ble skrevet for denne platen.

Robinson blottlegger seg totalt på denne platen, og her vrenger han seg fullstendig og gir oss fullt innsyn i alle oppturer og de mange nedturene de siste 10 årene.
Men som han selv sier:
“There is a glimmer of hope in each song, no matter how dark it might come across.

Og som han avslutter med i siste låt, «Wishin’ On The Cars»:

When your world is on fire
And your feet are out of juice
Losin’ balance on the wire
The screws are comin’ loose
I’ll be there for you

Denne platen er SPEKKET av fantastisk sterke låter, og tekster som er bedre enn det meste jeg kan finne på å sammenligne med. Dette er MER enn anbefalt lytting, dette er essensielt!

Lytt på Spotify.

Jeg vil bare si TAKK til Kasey Anderson som fikk plata av Eric Ambel og bestemte seg for å gi den ut på sitt eget selskap.

Støtt fattige Singer/Songwriters og et av verdens minste plateselskap; kjøp plata hos Red River Records på LP eller CD.
De tar PayPal, og leverer kjapt og effektiv. Jeg har kjøpt hele katalogen deres (totalt 2 plater) og de kan anbefales på det sterkeste.

SHARE
Forrige artikkel…mens vi venter på Cardinals III/IV fra Ryan Adams
Neste artikkelAlex Rinde & Rune Berg
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here