Soloplate fra BJ Barham (American Aquarium)

Vår venn BJ Barham, frontfigur og låtskriver for American Aquarium, planlegger for tiden sin første soloplate. I sommer var han på bryllupsreise rundt omkring i Europa, og der endte han opp med å skrive en bunke låter som ikke helt passet for bandet.

Låten i toppen heter “American Tobacco Company” – og handler om familen hans, som alle jobbet for det lokale tobakk-firmaet i alle sine dager. Det er en av låtene som vil havne på den kommende soloplaten…

Sammen med produsentene Brad Cook og Jon Ashley, som stod bak American Aquariums Wolves, så skal BJ i studio for å lage platen Rockingham.

Det har blitt vanlig i dag at artister på egne eller små labels bruker tjenester som Kickstarter og Pledgemusic for å sikre at økonomien er på stell, og at det finnes penger til å betale studiotid og musikere.

Derfor har også BJ valgt å bruke Pledgemusic – slik de med hell har gjort for å finansiere tidligere American Aquarium-plater.

“Premier” er selvsagt vinyl, cd og t-skjorter, men også koozier, klistremerker og postere. Foruten muligheten til å bli executive producer, få en telefon fra BJ eller bli påspandert middag neste gang han er i nærheten (noe som for vår del ryktes å bli til høsten).

En fordel med å ha forhåndsbetalt, er at man får høre eksklusive låter, som BJ legger ut på Pledge-siden sin underveis.

Forhåndsbestill Rockingham.

Forrige artikkelFredagsvideo: The Westies – Everything Is All I Want For You
Neste artikkelSupersuckers – Holdin’ the Bag
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here