Iris DeMent er nettopp bekreftet som headliner på Working Class Hero festivalen på Union Scene i Drammen.

Den fantastiske stemmen som blir nevnt i samme åndedrag som Emmylou Harris og Gillian Welch har ikke vært i Norge på 16 år, og vil gjøre en meget eksklusiv konsert i Drammen – mest sannsynlig den eneste i Europa.

Working Class Hero går fra 31. mai til 3. juni, og har alt fra Kaizers og Jarle Bernhoft til Espen Jørgensen og Stein Torleif Bjella på plakaten.

De har dessuten fått til en meget spennende konsert på søndagen, der en av norgeshistoriens beste plater – Knut Reiersrud og Iver Kleives «Blå Koral» fremføres i sin helhet i Bragernes Kirke – på platens 20 års jubileum.

Men minst like spennende er det Frode Bjørnstad i Working Class Hero-festivalen kan melde om hennes plateplaner. For det har ikke kommet noe nytt fra Iris siden hun ga ut gospelplaten Lifelines i 2004.

Platen er produsert av Richard Bennett og Bo Ramsey. Bennet har jo som kjent spilt gitar for absolutt alt som kan krype å gå i countrybransjen – og er kreditert hos alt fra Steve Earle og Rosanne Cash til Mark Knopfler og Ringo Starr. Som produsent er også listen i ferd med å fylles opp, og både Emmylou, Steve Earle og Jack Ingram har hatt Bennet bak spakene.

Bo Ramsey er ikke mindre legendarisk, og har spilt på, og produsert plater fra Lucinda Williams, Steve Earle og Calexico.

Begge har jobbet med Iris DeMent tidligere, og i februar skrev Bennett følgende på websiden sin:

«My friend Bo Ramsey and I co-produced a wonderful album for singer and songwriter Iris DeMent just prior to Christmas.  A collection of songs that is everything Southern from the heavy vines and death of a child, to dark gothic tales disguised in Sunday school piano saturated with Old Man River.  We broke for the holidays then came back in January for a few days to finish up.  I’m not sure when it will be released but I’ll keep you posted.»

Mer info om platen er det ikke å oppdrive, annet enn at release ser ut til å bli juni 2012.

En av mine favorittvideoer;
Iris DeMent & Emmylou Harris – Our Town:

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Big In Iowa – Is This Love?
Neste artikkelThe Clay Pigeons – American Pipedream
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here