American Aquarium har blitt et av mine favorittband, og endelig har de gitt oss en saftig liveskive – som en liten pauserett mens vi venter på den Jason Isbell-produserte «Burn. Flicker. Die» som kommer ut til høsten.

Først og fremst så er dette bandet et av de mest samspilte og tighte bandene som er ute på amerikanske highwayer. Dernest har de en vokalist i BJ Barham som har en formidlingsevne som mange andre vokalister i sjangeren bare kan drømme om. Og for å toppe det hele så har de den pedal-steel spillende Whit Wright som løfter enhver låt han spiller på.

Tekstene til BJ er gjennomført strålende, og temaer som kjærlighet, kjærlighetssorg, svikefulle damer, seine netter og livet i små, gjennomsiktige samfunn er grunnpilarene han skriver om.

Og på den nye liveplaten «Live in Raleigh», selvsagt innspilt på hjemmebane, så viser de virkelig hva som bor i dem som band.

Her får de presentert alle de beste låtene fra de foregående platene, og når man er så selvsikker at man går på scenen og STARTER med en kanonlåt som «Katherine Belle», så har man rett og slett for mange gode låter å velge i.

De har plukket låter fra alt fra den første utgivelsen «Antique Hearts»  fra 2006, frem til «Small Town Hymns», som var mitt første møte med bandet. Hovedvekten ligger likevel på låter fra «Bones» fra 2008 og «Dances For The Lonely» fra 2009.

Høydepunktene er vel egentlig hele konserten, men «Katherine Belle» fra «Dances..», den fantastiske «Anne Marie» fra «Antique Hearts» samt «Hurricane» og «Rattlesnake» fra «Small Town Hymns» stikker seg nok frem som de aller aller tøffeste låtene på platen.

«Betting Man» fra Bones må vel også nevnes. En låt som virkelig kommer til sin rett live, med et fett B3 i bakgrunnen og en intens vokal fra Barham som bare røsker tak i deg og krever oppmerksomhet.

Og når de fyrer av «Good Fight» fra «Dances..» med Cary Ann Hearst som bidrar på vokal, så sitter jeg bare og rister på hodet og lurer på hvorfor ingen kan få ut fingeren og hente dette bandet til en svett konsertkveld her borte på berget.

Allsangen på «I Hope He Breaks Your Heart» sier vel egentlig bare alt som hvilken status dette bandet er i ferd med å bygge seg opp. Og det er godt å høre at amerikansk publikum ikke synger stort vakrere enn vi gjør her hjemme…

Dette er uansett så inderlig tøft, og svinger så forbasket intenst. Platen anbefales altså på det aller sterkeste.

Kan KUN kjøpes fysisk, og da enten hos American Aquarium, eller på konsertene deres.

Hør «Good Fight»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Hope He Breaks Your Heart»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelDarrell Scott – Long Ride Home
Neste artikkelFredagsvideo: Big In Iowa – Is This Love?
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here