The Rainmakers på Madam Felle ble en svett og intens affære. Et spillesugent band leverte to timer med heftig rock’n’roll til et enormt entusiastisk Bergenspublikum.

Et stappfullt Felle visste å ta imot sine gamle helter, og sang med fra første tone. Folk danset på bordene som på en god gammel Dvergekonsert – og applaus og allsang var regelen heller enn unntaket.

Kvelden ble innledet av bandet Lakeview Men, som opprinnelig var et tributeband til The Rainmakers – men som nå leverer egne låter. Søndag formiddag ble tilbrakt i Dvergenes øvingslokale, der The Rainmakers la koring på to av Lakeview Mens nyinnspilte låter. Produsert av Ole Reinert Berg-Olsen, og tekniker Paul Inge Vikingstad.

Publikum tok av når The Rainmakers entret scenen rundt klokken 22.30. The Rainmakers satte pris på mottagelsen, og alle rester av jetlag var blåst bort. De gikk ut i hundre, og bare økte. Scenen på Madam Felle er som kjent en del mindre enn de andre stedene på denne turnéen, så det var vanskeligere å utfolde seg. Desto mer energi gikk inn i musikken.

Bob Walkenhorst fortalte om baren hvor han og Jeff Porter startet opp som duo, som til og med hadde en lignende stolpe midt på scenen akkurat som på Madam Felle – og nevnte også at han var veldig glad i å spille på en så intim scene, der de har publikum i praksis inne på scenen.

Rich Ruth fortsatte publikumsflørten han startet på Parkbiografen i Skien, og hadde full kontroll på sin side av scenen. Bob Walkenhorst tok seg av de som stod i midten, og Jeff Porter hadde alle på venstre flanke i sin hule hånd. Jeg blir aldri lei av å se forandringen i disse gutta fra de sitter backstage og skifter strenger før konserten – frem til de står på scenen og de første tonene braker løs.

Det er som å slå på en stor, feit rockebryter. Måten de fanger sitt publikum på, og de energien som strømmer gjennom konsertlokalet hver eneste gang disse gutta står på scenen er trolig hele hemmeligheten til ungdomskilden.

Av høydepunkter denne kvelden kan må jeg for min egen del nevne «Lakeview Man», som ble innledet med en hilsen til kveldens oppvarmingsband – og ikke minst fantastiske versjoner av «Spend It On Love» og «Big Fat Blonde». Den nyarrangerte «Snakedance» kan jeg heller ikke få nok av, og «Drinkin’ On The Job» var denne kvelden enda et hakk bedre…

Onsdag står Drammen og Union Scene for tur, og torsdag inntar The Rainmakers Blæst i Trondheim – før turen avsluttes i Orkdal og Bodø.

Gå ikke glipp av dette rocketoget! Møt opp og få med deg årets heftigste turné.

SHARE
Forrige artikkelThe Rainmakers – Parkbiografen, 27.01.2012
Neste artikkelOtis Gibbs – Harder Than Hammered Hell
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here