Foto: Jon Henrik Kismul

I dag tenkte jeg å anbefale et band fra Bergen som kaller seg Nude Not Naked. Et band fullstendig blottet for ambisjoner og plateutgivelser, men samtidig et band som låter så bra og har så gode låter at de fortjener oppmerksomhet.

Nude Not Naked oppstod i følge dem selv i pausene på øvinger med partyrock-bandet Eddie Olsen & The GoGo Foundation. Vokalist Asgeir Eide Olsen hadde en bunke låter som trengte en litt annen innpakning enn partypowerpoprock-korpset bak ham kunne tilføre.

Derfor ble disse låtene øremerket Nude Not Naked – som naturlig nok ble etablert sammen med medlemmer fra GoGo Foundation.

Bandet består av Asgeir Eide Olsen på vokal og gitar, Inger-Lise Drabløs på vokal og Atle Engelstad på gitar.

Asgeir Eide Olsens tekster er da grunnfjellet i dette bandet, og de synger vekselvis på engelsk og norsk. Min preferanse er helt klart de norske tekstene, som fremstår som radikalt sterkere enn de engelske, og er av imponerende høy kvalitet.

Lesere av bloggen vil nok kjenne navnet Asgeir Eide Olsen, etter fjorårets serie «10 juleplater du trenger», der hans låt «Jul i Bergen» ble kåret til beste julesang.

Festivalen jeg er med og arrangerer hver sommer har siden starten hatt Nude Not Naked som et av to husband, og de er like selvskrevne på plakaten som hjemmelagde pølser er på festivalmenyen.

Og her vil jeg gjerne presentere 4 låter fra Nude Not Nakeds sett på årets Backyard Barbeque Festival.

Først ute; «Kjærlighetskampanje»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Dernest, låten jeg gleder meg til å høre hvert år; «Line Sin Sang» – som handler om Line, datter av Jonnemann – som igjen var sønn av den legendariske Madam Felle. Fantastisk tekst, og herlig vokal fra Inger Lise Drabløs. (Og låten finnes i studioversjon på juleplaten som er linket lengre opp i saken her)

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Vi må også gjøre plass til «Engel»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Og helt til sist, den glitrende «Dødsskvadron»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
 

Besøk gjerne Nude Not Naked på Urørt, Uhørt eller Myspace.

(Foto: Jon Henrik Kismul)

 

SHARE
Forrige artikkelSmåplukk fra platebunken # 12
Neste artikkelVideo: Jason Isbell – Alabama Pines
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here