Det er vel forlengst på tide med en liten oppdatering på vår gamle helt Jay Farrar.

Han har vært forholdsvis stille siden Son Volts «American Central Dust» kom ut i 2009. Det samme året kom også hans Kerouac prosjekt «One Fast Move Or I’m Gone» ut – uten at det skapte særlig bølger.

Så hva har Jay Farrar gjort siden 2009?

Vel, han har turnert litt med Son Volt og solo med Mark Spencer og/eller Gary Hunt.

Dernest har han spilt inn en plate med Woody Guthrie-låter sammen med  Jim James (My Morning Jacket), Will Johnson (Centro-Matic) og Anders Parker. Dette er strengt tatt et prosjekt som har pågått i 6-7 år, og er omsider klart.

Denne kommer ut i januar på Rounder Records, og kan fort bli en av årets høydepunkter. Billy Bragg & Wilcos Guthrie plater kommer også ut i nyutgivelse – da 2012 markerer året da det er 100 år siden Woody Guthrie ble født.

Han har også skrevet nye låter, og spilt inn en plate med Son Volt som kommer ut på høsten i 2012. Det blir deretter turné med Guthrie-prosjektet på våren, og så med Son Volt på høsten i 2012.

Når det gjelder historiske ting, så forteller Jay Farrar i et intervju med KDHX at de vurderer å utgi de gamle skivene til Uncle Tupelo på vinyl. Det er dessuten ferdigmastret en liveplate, som har ligget på is i noen år – uten at den har blitt gitt ut.

Men… sier du nå… alt dette er jo ikke så veldig mye aktivitet over to år…

Det er Jay Farrar også helt enig i, og derfor har han spilt med hobbybandet Colonel Ford.

Bandet spiller Honky Tonk, og består av gitarist og vokalist Gary Hunt, Dade Farrar på vokal og ståbass, Mark Spencer på gitar og Jay Farrar på pedal-steel. Han sier selv at han har brukt mye av tiden på å lære seg å spille pedal-steel, som han da får utløp for i Colonel Ford.

Originaltrommis i Uncle Tupelo og Son Volt, Mike Heidorn, har også vært innom Colonel Ford.

Og jeg må si det, at det er veldig befriende å se at store artister ikke tar seg selv mer høytidelig enn at de kan spille et instrument de ikke kan i et passe skranglete coverband…

Her er da Colonel Ford med «Wild and Blue». Dade Farrar på vokal, Jay på pedal-steel.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Jay briljerer litt mer her, i «Streets Of Bakersfield»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Og her er et par låter de tok på sparket etter requests fra publikum.

«Folsom Prison Blues»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Ring Of Fire»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: The Rainmakers – Like Dogs
Neste artikkelLiveplate fra Rhett Miller
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here