fbpx

Jay Farrar, en liten oppdatering.

Det er vel forlengst på tide med en liten oppdatering på vår gamle helt Jay Farrar.

Han har vært forholdsvis stille siden Son Volts “American Central Dust” kom ut i 2009. Det samme året kom også hans Kerouac prosjekt “One Fast Move Or I’m Gone” ut – uten at det skapte særlig bølger.

Så hva har Jay Farrar gjort siden 2009?

Vel, han har turnert litt med Son Volt og solo med Mark Spencer og/eller Gary Hunt.

Dernest har han spilt inn en plate med Woody Guthrie-låter sammen med  Jim James (My Morning Jacket), Will Johnson (Centro-Matic) og Anders Parker. Dette er strengt tatt et prosjekt som har pågått i 6-7 år, og er omsider klart.

Denne kommer ut i januar på Rounder Records, og kan fort bli en av årets høydepunkter. Billy Bragg & Wilcos Guthrie plater kommer også ut i nyutgivelse – da 2012 markerer året da det er 100 år siden Woody Guthrie ble født.

Han har også skrevet nye låter, og spilt inn en plate med Son Volt som kommer ut på høsten i 2012. Det blir deretter turné med Guthrie-prosjektet på våren, og så med Son Volt på høsten i 2012.

Når det gjelder historiske ting, så forteller Jay Farrar i et intervju med KDHX at de vurderer å utgi de gamle skivene til Uncle Tupelo på vinyl. Det er dessuten ferdigmastret en liveplate, som har ligget på is i noen år – uten at den har blitt gitt ut.

Men… sier du nå… alt dette er jo ikke så veldig mye aktivitet over to år…

Det er Jay Farrar også helt enig i, og derfor har han spilt med hobbybandet Colonel Ford.

Bandet spiller Honky Tonk, og består av gitarist og vokalist Gary Hunt, Dade Farrar på vokal og ståbass, Mark Spencer på gitar og Jay Farrar på pedal-steel. Han sier selv at han har brukt mye av tiden på å lære seg å spille pedal-steel, som han da får utløp for i Colonel Ford.

Originaltrommis i Uncle Tupelo og Son Volt, Mike Heidorn, har også vært innom Colonel Ford.

Og jeg må si det, at det er veldig befriende å se at store artister ikke tar seg selv mer høytidelig enn at de kan spille et instrument de ikke kan i et passe skranglete coverband…

Her er da Colonel Ford med “Wild and Blue”. Dade Farrar på vokal, Jay på pedal-steel.
[media id=461 width=650 height=418]

Jay briljerer litt mer her, i “Streets Of Bakersfield”:
[media id=465 width=650 height=418]

Og her er et par låter de tok på sparket etter requests fra publikum.

“Folsom Prison Blues”:
[media id=463 width=650 height=418]

“Ring Of Fire”:
[media id=462 width=650 height=418]

Siste artikler

Lest dette?