De siste dagene har jeg tenkt mye på Hilde Heltberg. Og det er ganske enkelt på sin plass å sende noen gode tanker til en av norges beste stemmer, og mest undervurderte artister i disse dager. Hilde Heltberg har aldri fått den oppmerksomheten hun fortjener, til tross for at hun alltid har vært alle våre favorittartisters beste venninne.

Det finnes ikke den folkekjære artisten hun ikke har samarbeidet med, enten gjennom en duett eller ved å kore eller synge andrestemmer.

Jeg var så heldig å få oppleve Hilde Heltberg som en del av Roots Writers, og det er en av mine favorittkonserter av flere årsaker.

Nå som hun slåss mot alvorlig sykdom så vil jeg gjerne dele et par av mine favorittlåter med Hilde Heltberg med folket, og først ute er en låt fra platen «Blant Konger og Lus» som hun ga ut i 1987 sammen med Marius Müller.

Trude Lines forteller her bakgrunnen for låten jeg har valgt, som vi virkelig håper ikke blir siste låt fra Hilde Heltberg.

» For noen år tilbake ble jeg kjent med Hilde via det jeg driver med rundt Marius Müller og naturlig nok så gikk praten om Marius og samarbeidet hans med Hilde. Det er jo ikke ukjent at det tok noen år fra Marius gikk bort til Hilde igjen spilte inn en soloplate.

Da vi snakket sammen så fortalte hun meg om sangen “Den siste låta” fra albumet Blant konger og lus. Hele platen var ferdig innspilt og de var i studio for å høre på opptakene da Marius, litt beskjeden (!), kom og sa “Du Heltberg, jeg har laga en låt jeg vil du skal høre på” og så spilte han en instrumental versjon av denne låten. Hilde ville jo selvsagt ha låten med på platen, og de ble enige om at de ville gjøre den som en duett og at det skulle være den siste låten på platen.

Tekstene på denne platen er alle skrevet av Hildes fetter Torbjørn Moen, så Hilde og Marius sendte ham melodien og ba om å få en tekst som kunne synges som duett. De fortalte ikke noe om at de ville at den skulle være siste låten på platen.

Et par dager etter kom teksten tilbake fra “forfetteren” – “Den siste låta”…

Siden Marius gikk bort en stund etter dette så begynte en liten urban myte å spre seg, og mange lever i den villfarelse at denne låten ble mixet i studio den dagen Marius gikk bort. Det stemmer nok ikke, den ble spilt inn i 1996 og platen gitt ut i 1997. Men det er den siste låten Marius spilte inn sammen med andre. Hilde hadde problemer med å spille den live med andre, men har visstnok gjort den med Henning Kvitnes.

Tenker på deg, Hilde!»

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

 

En liten bonuslåt er duetten «Når vi deler alt» som Jonas Fjeld skrev for henne til albumet «På bare bein» fra 1983. Vi kommer tilbake til flere av Hildes låter i Frem For Glemselen utover høsten.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: The Last Hurrah! – The Great Gig In The Sky
Neste artikkelLauderdale – Moving On
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here