fbpx

Cody Canada & The Departed – This Is Indian Land

Når Cross Canadian Ragweed ble oppløst i fjor så forsvant et av mine store favorittband på Americanafronten. Heldigvis bestemte vokalist Cody Canada seg for å fortsette som han sluttet, og tok med seg bassisten fra CCR videre i Cody Canada & The Departed.

Og nå er den første plata klar, med tittelen “This Is Indian Land”. Og jeg må innrømme at den tok meg litt på senga. Jeg har forsøkt å følge Canada og gjengen via YouTube, og de har hørtes ut omtrent som CCR før de ble oppløst. MEN platen var slettes ikke det jeg hadde forestilt meg.

At det skulle være en plate bestående av coverlåter var vi jo forlengst forespeilet. Alle låtene er skrevet av låtskrivere fra Oklahoma, og dette er platen Canada alltid har ønsket å lage – en hyllest til Oklahoma.

Det første som slo meg når første låt “Face On Mars” fyrer igang, er at dette er jo rett og slett en låt som ikke kom med på en av platene til Marius Müllers Funhouse..

Og den følelsen dukker opp igjen flere ganger i løpet av platen, for i en flott blanding med gode Americana- og countrylåter som for eksempel den knakende gode “Ballad Of Rosalie”, så er det  mer gitarrock på denne platen enn jeg hadde forventet.

Det som også er veldig tydelig er respekten han behandler disse låtene med. Han setter jo sitt eget preg på ting, for eksempel i gitarfunk-versjonen han gir oss av “True Love Never Dies”. Men i det store og hele så er dette låter han har et sterkt forhold til, som også ble covret av CCR utallige ganger – og som han har i ryggmargen. Og gjennom 18 låter (hvorav tre er telefonbeskjeder) så får vi virkelig kost oss.

Og det samme har bandet, som er stødig og bunnsolid, og vet virkelig å rive løs saftige gitarsoloer der det virkelig trengs.

Siden de fleste av disse låtene er omtalt i brede ordelag tidligere så skal ikke jeg tvære ut denne anmeldelsen mer enn nødvendig, det venter vi med til første plate med originalmateriale dukker opp.

Inntil videre holder det å anbefale dette til alle som likte Cross Canadian Ragweed, og som liker fet gitarbasert rock som svinger innom alt fra blues til country på veien gjennom Indian Land. Dette er rett og slett bare en knusegod plate!

Jeg siterer rett og slett bare en kommentar fra studio som er beholdt på slutten av “Years In The Making”:

“Man, it’s AWSOME!”

Siden Canada og gjengen ikke er på noe i selskap, så er platen ikke å finne hverken på Spotify, Wimp eller Platekompaniet.

Men Amazon leverer alltid, så kjøp platen der på CD eller Vinyl – ellers så ligger den på topplisten hos iTunes for de som vil ha den direkte på mp3.

Hør “If You’re Ever In Oklahoma”:
[media id=271 width=650 height=20]

Hør “Face On Mars”:
[media id=272 width=650 height=20]

Hør “Ballad Of Rosalie”:
[media id=273 width=650 height=20]


Siste artikler

Lest dette?