Vår venn Cody Canada fra Cross Canadian Ragweed er tilbake i nytt band. Denne gangen som «The Departed», eller «Cody Canada & The Departed» som de av «kontraktsmessige årsaker» må hete en kort stund i forbindelse med coverplate de håper å få gitt ut.

Bandet består av Cody Canada og bassist Jeremy Plato fra Cross Canadian Ragweed, singer/songwriter Seth James på gitar (som vi husker fra «That Kind Of Man» fra 2009, David Bowen på trommer og sessionmusiker Steve Littleton på keyboard.

Når det gjelder de andre to fra CCR, så er som kjent trommis Cody Cross opptatt med å ta seg av familien og sin autistiske sønn, mens Randy Ragsdale har flyttet hjem til Yukon der han har åpnet sin egen pub.

CCR er historie, men Canada og Plato ser fremover – og The Departed ble startet i perioden mellom der CCR besluttet å gi seg, og de spilte sitt siste show.

Canada og Plato hadde lenge snakket om å lage en hyllestplate med låter fra Oklahoma-baserte låtskrivere. Resultatet er platen «This Is Indian Land», med låter av blant andre J.J. Cale, Kevin Welch, Tom Skinner og Leon Russel.

Som med Cross Canadian Ragweed så er dette saftig country-blues-rock som også er kjent som Red Dirt Music. Og akkurat som CCR så er The Departed allerede godt i gang med turnévirksomhet.

Se «Rosalie» med The Departed: 

 

SHARE
Forrige artikkelAndrew Combs – Tennessee Time
Neste artikkelFredagsvideo: Cold Chisel – Khe Sahn
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here