fbpx

Bergenfest 2013, våre anbefalinger…

Bergenfest

Vårens vakreste eventyr her på vestlandet er straks over oss. Vi snakker selvsagt om Bergenfest, fra 12-15 juni. Opptil flere av oss her på Dust of Daylight har et langt og intenst forhold til denne festivalen, og kan liste opp en lang rekke fantastiske konsertopplevelser gjennom årene. Også i år er festivalen lagt til Bergenhus Festning, hvor en rekke scener vil gi oss mulighet til å oppleve et variert spekter med artister.

Som en liten oppladning før det hele braker løs så presenterer vi her noen av våre favoritter fra årets program;

Runes anbefalinger:

Onsdag er forlengst utsolgt, da Mark Knopfler tidlig ble booket til festivalens første dag. Jeg vil dog anbefale alle å møte opp tidlig for å se Larry and his Flask i Magic Mirrors. (18:30) Fyrverkeriet fra Oregon er den strake motsetning til den i overkant dyre sovepillen Mark Knopfler. Og er nesten verdt billettprisen aleine. Misforstå meg rett, jeg er veldig glad i Mark Knopfler på plate. Men live er han akkurat like interessant som å se litt blek maling tørke.

Larry og flasken hans, derimot…:

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=903oVzMObak[/youtube_video]

FREDAG:

En av mine mer snodige karaktérbrister er en merkelig forkjærlighet for croonere… så jeg har tenkt å se Jamie Cullum… hvorfor? Derfor:

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=Zn96qX9XQOk[/youtube_video]

 

På vei til byen etter Jamie Cullum stikker jeg innom Madam Felle for å se The Two Man Gentleman Band. En mer sjarmerende duo skal man lete lenge etter, og skal man tro rapportene fra det store utland så er dette en fyrverkeri live:

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=Coi7LDCgMGA[/youtube_video]

 

Fredag går Simone Felice (Han fra The Duke & The King, bror til gutta i Felice Brothers) på scenen i Magic Mirrors klokken 23:00, og er en flott avslutning på utedelen for de som vil rekke årets konsert i Bergen…  (Takk til Hallgeir Olsen som påpekte vår manglende evne til å lese programmet)

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=DDzpJNfT2HY[/youtube_video]

 

OG så… klokken 01:00:  Lee Bains gjester Logen. Valget er likevel ikke vanskelig. Det blir Lee Bains, og siden dette er en av konsertene på klubbprogrammet så kan alle og enhver møte opp uten Dagspass. 100 kroner koster det å komme inn på det som fort kan bli en av årets heftigste konserter i Bergen.

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=0Sp8cvow5gI[/youtube_video]

LØRDAG:

Lørdag er det Ukulele for alle penga. Tiårets booking i Norge er The Ukulele Orchestra Of Great Britain. Dit skal jeg! Derfor:

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=hjvf_uz9I5o[/youtube_video]

 

Klokken 20:30 er det klart for John Murry  i Magic Mirrors, så spiller Felice på Garage.  Mannen bak en av fjorårets aller aller ALLER beste plater, og ikke minst mannen bak fjorårets beste enkeltlåt – John Murry er verdt hele Bergenfest alene, og min udiskutable favorittbooking på årets festival.

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=FWezlXQuquQ[/youtube_video]

 

Klokken 23:00 er det igjen klart for Simon Felice, for de som ikke fikk ham med seg fredag. Denne gangen er det klubbkonsert på Garage, hvor også de uten Dagspass kan komme inn for en særdeles billig penge.

 

Jan G. anbefaler:

TORSDAG:

Jeg begynner med anbefalinger for den dagen jeg skal på Bergenfest i år. Programmet inviterer ikke til den helt store festen for en svoren americana- og countryfan, men det er da noen lysglimt som vi bør få med oss.

Mine norske og bergenske favoritter i Dig Deeper åpner torsdagen. Forhåpentligvis får de ordentlig lyd, ikke bare sånn “bokse-lyd” som Norwegian Wood hadde på Gramo-scenen sin sist jeg så dette bandet live. Forhåpentligvis kommer det også noen folk selv om de starter såpass tidlig som klokken fire på ettermiddagen.

[youtube_video]http://youtu.be/dTH6GfdhisE[/youtube_video]

 

Steve Earle & The Dukes går på scenen litt over klokken 5 på ettermiddagen, meningsløst tidlig spør du meg, men nå er det en gang slik da at noen må trekke publikum ut av stol og stue, og det klarer kanskje Steve Earle. Spent på se dette ensemblet i levende live, forhåpentligvis er det noe friskere enn de to siste albumene fra Earle.

[youtube_video]http://youtu.be/w_AZmBT4wWI[/youtube_video]

 

Det blir en lengre pause etter Steve Earle, nesten to timer før det går slag i slag med Band of Horses, John Grant og Nick Cave & The Bad Seeds.  Kanskje tar jeg et sveip innom scenen der de lokale honky-tonkerne i Empty Bottles Broken Hearts har sin gig i pausen mellom Earle og Band Of Horses? Hovedprogrammet for denne kvelden sier seg uansett helt selv.

FREDAG:

Kanskje har du vært på Tønes-konsert før? I så fall velger du garantert å gå på denne om du har festivalpass. Dagspass til denne dagen er ikke utsolgt, forståelig nok, men er du skikkelig Tønes-fan, så kjøper du nok dagspass siden festivalpassene for lengst er utsolgt.

Lee Bains III & The Glory Fire på Logen Teater er dette årets beste booking og blir mest sannsynlig årets Bergenfest-høydepunkt.

ONSDAG OG LØRDAG:

Onsdagen er jo utsolgt, men til alle de som tror de skal dit bare Knopler sin skyld, sjekk videoen tidligere i denne posten.

Lørdagen har Charles Bradley, det er en artist og vokalist som alle burde få med seg. Ellers ville jeg nok prioritert Lissie og John Murry på festivalområdet og The Excellos på Madam Felle helt til slutt på kvelden.

[youtube_video]http://youtu.be/yBdTVmSVq14[/youtube_video]

Siste artikler

Lest dette?