I natt spilte Cross Canadian Ragweed sin siste konsert. Dette skjedde på Joe’s i Chicago, og ble streamet direkte på nett.
Beskjeden om det bandet selv kaller «en pause fra turnering på ubestemt tid» kom etter at trommis Randy Ragsdale ga resten av bandet beskjed om at han måtte tilbringe mer tid hjemme med sin autistiske, 10 år gamle sønn. Sønnen utviklet seg ikke like raskt som ønskelig, og derfor tok Ragsdale valget om å stille sin stilling til disposisjon for en ny trommis.

Resten av bandet  var raskt ute og ga klar beskjed om at enten var de Cross Canadian Ragweed med original besetning, eller så var de IKKE Cross Canadian Ragweed. Dermed ble valget tatt om å avlyse de fleste av høsten og vinterenes konserter, og avslutte med stil i Chicago.

Bandet har spilt et minimum av 220 jobber i 13 av de 15 årene de har holdt på, så det er ingen overraskelse at livet på veien har tatt på for alle involverte.

Påstanden om «pause fra turneringt på ubestemt tid» har vi dessverre hørt før. Både The Beatles og The Band opplyste jo om dette i sin tid – og vi vet jo hvilken vei det gikk. Likevel, alle gutta er gode venner og vokalist Cody Canada har allerede et soloprosjekt på gang, og det ville vel vært rart om de ikke fant sammen igjen i en eller annen konstellasjon i fremtiden.

Men inntil videre så er Cross Canadian Ragweed kun å finne på plate. For eksempel den eminente «Garage» som vi anmeldte her på bloggen i vår.

SHARE
Forrige artikkelMark Olson – Many Colored Kite og Norgesturné.
Neste artikkelVideo: Buffalo Springfield – Bridge School Benefit 2010
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here