CCR. Nei, ikke Creedence Clearwater Revival, men Cross Canadian Ragweed. Et band fra Yukon i Oklahoma, som leverer noe av den tøffeste countryrocken jeg har hørt siden Reckless Kelly debuterte.

Cross Canadian Ragweed er såkalt «American Red Dirt» musikk, en musikkstil som bygger på den røde jorden i Oklahoma – der musikkstilen sies å ha oppstått. For all enkelhets skyld kan de også plasseres i båser som countryrock og Americana. Eventuelt kan man bare drite i båsene og like det fordi det er stein hakkande tøft.
De er også store fans av Reckless Kelly, og covrer flere av låtene deres live. I vinter var de også på turné sammen, «Ragged & Reckless».

Navnet har ingenting med Canada å gjøre, ingen av medlemmene har tilknytnigner dit – men det kommer fra en sammensetning av bandmedlemmenes etternavn:  gitar ist Grady Cross, vokalist Cody Canada og trommis Randy Ragsdale. Bassist Jeremy Plato var også med fra starten, men har av en eller annen grunn ikke fått navnet sitt i bandnavnet. Er det ikke typisk… som en lett omskriving av Paul McCartneys ord sier «That fat guy in the back was the bassplayer, and nobody wanted to be him».

Uansett, CCR har gitt ut plater siden 1998 (akkurat som Reckless Kelly), men i motsetning til Kelly så har CCR gitt ut en rekke ujevne plater. Og etter min mening så er «Garage» fra 2005 den første innertieren deres. Det var den første CCR-platen jeg hørte, og utforsking av back-katalogen har dessverre ikke gitt meg like mye. Med unntak av liveplatene, som er steingode.

Garage, derimot, er spekket av fantastiske rockelåter, og har dessuten gjennomført gode tekster. Låter som «Fightin’ For» og «SS#10» er instant classics, men det som hever denne platen over de andre fra CCR er at den er jevnt bra, og ikke har småkjipe fillers klint innimellom her og der.

Hør «Fightin’ For»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «SS#10»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Besøk CCR:
www.crosscanadianragweed.com

Kjøp platene:
CCR SHOP

 

SHARE
Forrige artikkelBergenfest 2010, dag 1: Don McLean og De Musikalske Dvergene
Neste artikkelBergenfest 2010, dag 2: Fridagen…
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

  1. Slutter meg høylytt til denne! WOOOOHOOOO! Får «instant foot» med denne plata. «Dimebag» & Lighthouse Keeper» er også to høydepunkter på denne plata.

    Jeg vil gjerne legge til at man også trygt kan anskaffe platene «Mission California» og «Happiness And All The Other Things». Dette er er to siste platene fra CCR og har et bra nivå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here