Australske Kasey Chambers solodebuterte med et brak på alt.country-fronten med «The Captain» i 1999, etter flere år som vokalist i familiebandet «The Dead Ringers», sammen med far Bill Chambers, mor Diane Chambers og bror Nash Chambers.

Kasey turnerte USA i etterkant av platen, sammen med Lucinda Williams og Emmylou Harris, og spesielt Lucindas musikkstil smittet nok over på den den gang 23 år unge australieren. Når det var tid for soloplate nr 2. så er inspirasjonen spesielt fra Lucindas «Car Wheels On A Gravel Road» tydelig. Men det er også mye fra Emmylou her. Og det er også lett å høre at Kasey har mange år på veien bak seg, for stemmen er forlengst modnet og meget lett gjennkjennelig. Tekstene har også utviklet seg siden «The Captain», og her er det glitrende alt.country og tradisjonell country side om side.

Og både Lucinda Williams og Buddy Miller er sterke bidragsytere på denne platen, sammen med far Bill og bror Nash.

Plata er rett og slett bunnsolid, og det som imponerer mest er tekstene til Kasey Chambers. Hun skriver sterkt og intenst om livet og oppveksten sin. Tiden som datter til en fattig revejeger i ørkenen i Australia, seine kvelder rundt leirbålet, som ung vokalist i familiebandet, bruddet til foreldrene – og en oppvekst så full av opplevelser som det er få forunt å få med seg på et helt liv.

Og spesielt balladene er av ypperlig kvalitet, med «Nullarbor Song» som det absolutte høydepunktet på plata. Der prøver hun å sette ord på livet i ørkenen. Og leverer en fantastisk tekst;

«When the fire burns out here
It’s brighter than the city lights
Warmer than a heart of gold
And dingoes howl just to break the silence
The sun comes up just to break the cold
Last night I woke
With the stars looking back at me
Swallowing the sky
I felt no anger, I felt no shame
I felt no reason to cry

 

If I’m not here in the morning
Yeah, I’ll cry a river of tears
And I’ll learn to live in a new town
But my heart is staying here»

Andre høydepunkt er tittellåta «Barricades & Brickwalls», «Not Pretty Enough» og den steingode «If I Were You».

Liker du Lucinda Williams og Emmylou Harris. liker du Richard Thompson, liker du Buddy & Julie Miller – vel… da liker du denne plata.

Hør «Not Pretty Enough»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Nullarbor Song»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

 

SHARE
Forrige artikkelMichael McDermott – 620 W. Surf
Neste artikkelKathleen Edwards – Back To Me
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here