fbpx

BobWeek: Dylans 80tall – Infidels/Letterman

Apropos dagens tidligere post med videoer fra Empire Burlesqe, det var jo faktisk et par lyspunkter på 80-tallet.

Det første var Infidels, som kom ut i 1983. Og vi deler her en video fra Infidels som unektelig var hans beste plate på mange mange år.. Produsenter var Bob Dylan og Eric Clapton – og dette var Dylans første plate etter hans kristne periode.

En plate med kanonlåter som “Jokerman”, “License To Kill” og “I and I” – og det eneste som finnes på YouTube er dessverre låten “Sweetheart Like You”. Resten har jeg måttet låne inn fra en haug forskjellige mindre videosider med ganske så dårlig kvalitet.

Men det er bedre enn ingen video.

“Jokerman”:

%VIDEO3%

“Sweetheart Like You”:

[media id=188 width=650 height=518]

Den andre bra tingen som kom i kjølvannet av denne platen var Dylans beste tv-opptreden noen sinne. De tre legendariske låtene fra Letterman, der han har eks-punkerne fra The Plugz som backingband. Legg spesielt merke til avslutningen på “Jokerman”, der han starter med feil munnspill – og bandet bare riffer videre mens Dylan leter og leter og leter…

Den første låten “Don’t Start Me Talking” (Sonny Boy Williamson) er ikke å oppdrive på nett, men er lett tilgjengelig i bootlegkretser. Dylan bestemte seg for å spille den i samme øyeblikk som de gikk på scenen – og de hadde ikke øvd, så gutta i The Plugz fikk kjørt seg.

Etter “Jokerman” avslutter David Letterman med “Is there any chance you guys could be here every thursday night?”…

License To Kill:

%VIDEO2%

Jokerman:

%VIDEO1%

Siste artikler

Lest dette?