Apropos dagens tidligere post med videoer fra Empire Burlesqe, det var jo faktisk et par lyspunkter på 80-tallet.

Det første var Infidels, som kom ut i 1983. Og vi deler her en video fra Infidels som unektelig var hans beste plate på mange mange år.. Produsenter var Bob Dylan og Eric Clapton – og dette var Dylans første plate etter hans kristne periode.

En plate med kanonlåter som «Jokerman», «License To Kill» og «I and I» – og det eneste som finnes på YouTube er dessverre låten «Sweetheart Like You». Resten har jeg måttet låne inn fra en haug forskjellige mindre videosider med ganske så dårlig kvalitet.

Men det er bedre enn ingen video.

«Jokerman»:

%VIDEO3%

«Sweetheart Like You»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Den andre bra tingen som kom i kjølvannet av denne platen var Dylans beste tv-opptreden noen sinne. De tre legendariske låtene fra Letterman, der han har eks-punkerne fra The Plugz som backingband. Legg spesielt merke til avslutningen på «Jokerman», der han starter med feil munnspill – og bandet bare riffer videre mens Dylan leter og leter og leter…

Den første låten «Don’t Start Me Talking» (Sonny Boy Williamson) er ikke å oppdrive på nett, men er lett tilgjengelig i bootlegkretser. Dylan bestemte seg for å spille den i samme øyeblikk som de gikk på scenen – og de hadde ikke øvd, så gutta i The Plugz fikk kjørt seg.

Etter «Jokerman» avslutter David Letterman med «Is there any chance you guys could be here every thursday night?»…

License To Kill:

%VIDEO2%

Jokerman:

%VIDEO1%

SHARE
Forrige artikkelBobWeek: Dylans 80tall
Neste artikkelBobWeek: Robert Smith-Hald & ORBO
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here