Det er som kjent BobWeek her på bloggen, der vi feirer Bob Dylans 70-årsdag i over en uke. I dag presenterer vi den første i en liten serie med coverversjoner. Først ute er bloggfavoritt Kasey Anderson, som er Dylanfan og som har vurdert å spille inn en plate med sine tolkninger av Dylans låter.

Vi har fått lov å dele to av låtene han allerede har spilt inn som demoer.

Først «Just Like Tom Thumb’s Blues» fra fra «Highway 61. Revisited» – og effektivt gjenopplivet av Neil Young på den store feiringen av Bob Dylans første 30. år som artist. Låten er etter min mening en av de aller aller beste tekstene han noen sinne har skrevet, og her får vi Kasey Andersons versjon.

«Just Like Tom Thumb’s Blues»:


Låt nummer to er «Mississippi» fra «Love & Theft», men opprinnelig spilt inn med tanke på «Time Out Of Mind». Finnes også i et par andre versjoner på «Bootleg Series vol. 8». Rolling Stone kaller den tidenes 17. beste låt, og sier «A drifter’s love song that seems to sum up Dylan’s entire career, and a rambling classic that ranks up there with «Tangled Up In Blue».

Men her er den i Kasey Andersons versjon, «Mississippi»:


SHARE
Forrige artikkelBobWeek: Dreamin’ Of You
Neste artikkelBobWeek: Beyond Here Lies Nothing
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here