I 1998 ga bandet mitt ut en plate. Platen ble mastret og brent av Brede Vestby hos Losna CD-Brenneri, i bytte mot produksjon av en webside. Da jeg skulle hente de ferdige platene så ble jeg presentert for et annet produkt fra fruen i samme husstand, nemlig Tina Lies første EP «Freedom Child», fersk fra CD brenneriet i nabo-bygningen. Platen ble avspilt, og gåsehuden var et faktum. Og siden har jeg vært fan.

Det er heller ingen hemmelighet, og i hvertfall ingen overraskelse, at Tina siden den gang har hatt en smule mer suksess enn undertegnede når det gjelder musikken sin. Turneer i USA og Europa, ny plate i 2005, og enda en plate i 2009 – den steingode «Free Enough To Fall» skulle si litt om suksessen så langt. Og med band som Hercules og Tina Lie Band som grunnstamme så er det ikke rart at Fåvang Rock City fortsatt er Norges rock’n’roll-hovedstad i min bok…

Og nå kommer altså den første singelen fra plate nummer tre. Plata har fått tittelen «Notes», og kommer ut i slutten av mai. Singelen er også tittelsporet, og er en nydelig ballade skrevet av Tina Lie og amerikanske Anne Spencer, som hun har skrevet en lang rekke låter sammen med helt siden «Freedom Child».

Hør «Notes:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelSmåplukk fra platebunken #1
Neste artikkelSmåplukk fra platebunken #2
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here