Foto: Eddie Christiansen

The Rainmakers besøkte tirsdag gamle trakter, og inntok Rockefeller med planer om å levere et rockeshow hovedstaden ikke har sett maken til å noen år.

Selveste Bjørn Lodvar Larsen overvar konserten, og snakket litt med vokalist Bob Walkenhorst etter showet. Her er hans inntrykk:

Rainmakers, 25 ON, Rockefeller 29/3-2011

Debutplaten til The Rainmakers er en utrolig bra plate. Rainmakers feirer at det er 25 år siden debutplaten med å spille den fra A til Å på jubileumsturneèn og det slår meg midt i konserten hvor utrolig solid denne platen er, selv 25 år senere.

«Its like playing a set of encores», sier Bob Walkenhorst da jeg spør om han synes det samme etter konserten. Det er vanskelig å være uenig i akkurat det. Men nå går ikke god rock´n roll ut på dato og i all fall ikke The Rainmakers.

Resten av kvelden fylles opp med det beste fra resten av Rainmakers´ album og det låter utrolig bra. Rainmakers har alltid vært kjent som et strålende liveband og de innfrir denne gangen også.

Det hjelper selvsagt med et særdeles entusiastisk publikum. Det skulle heller ikke forundre meg om halvparten av de som var på Rockefeller denne marskvelden var på Sardines for 25 år siden. Det ser slik ut, men de hopper rundt og synger som de var 20 år igjen. Jeg var ikke på Sardines, den gangen men det føles som om jeg var det denne kvelden.

Rainmakers har fått ny gitarist i Jeff Porter. Den forrige gitaristen, Steve Phillips, er opptatt med et sitt nye band The Elders og kunne ikke være med. Jeff gjør en god jobb og det blir ikke merkbart før de skal gjøre Steve Phillips´ låt «Nobody Knows» fra debutplaten. Denne låten er en livefavoritt høyt elsket av fansen og det blir liksom ikke det samme uten Steve. Men uansett, Rainmakers låter utmerket med Jeff Porter på gitar. Som Jeff viser på duoprosjektet med Bob Walkenhorst er han også en habil låtskriver og sanger og Rainmakers kan sikkert med hell vise ham ytterligere fram på neste Rainmakersplate og turne.

De nye låtene fra den nye plata 25 On viser at Bob Walkenhorst ikke på noen måte har mistet låtskrivergrepet, langt ifra. Spesielt «Given Time» og «Missouri Girl» kunne glidd inn på en hvilken som helst Rainmakersplate. Tekstene har forandret seg noe men har like mye vidd, ironi, humor og brodd som før.

Vel, for en fan som undertegnede var dette en strålende aften med andre fans. Rainmakers har et par konserter igjen på sin norgesturne som ikke er utsolgt. Sjekk det ut og få med deg et av de beste rock´n roll showene som finnes.

Bjørn Lodvar Larsen

Foto: Eddie Christiansen

SHARE
Forrige artikkelDaniel Romano – Sleep Beneath The Willow
Neste artikkelThe Rainmakers – Trondheim, 30.03.2011
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here