fbpx

ORBO & The Longshots – live på Garage, 25.02.2011

ORBO & The Longshots inviterte fredag til sleppefest for sin nye EP “Prairie Moon”. Åstedet var Garage i Bergen, og det som lenge så ut til å bli et slunket publikum endte opp med å bli en respektabel mengde foran scenen i kjellerne på Garage.

De siste to konsertene jeg har sett med ORBO har vært veldig preget av publikum, på hver sine måter.

På Vinstra leverte bandet et forrykende show for et publikum som var stort sett ikke-eksisterende, og på Ricks under første kveld av innspilling av liveplaten Live10 var publikum veldig tilstede, men det vel bare halvparten som kom for å høre musikken. Proffe som alltid lot ikke bandet seg prege nevnverdig av det, men likevel har jeg sett dem bedre. Og når man ser Live10-dvden så er det ikke vanskelig å se at jeg valgte feil kveld å se ORBO & The Longshots den gangen… siden majoriteten av de brukte opptakene er fra kveld nr. 2.

MEN – det er også tydelig at noen måneder på veien i USA har hevet bandet til enda nye høyder, for på Garage på fredag så snakker vi LEVERING.

Paul Inge Vikingstad og Stian Tumyr i rytmeseksjonen er tightere enn en myggs analåpning, Reidar Opdal leverer som alltid glitrende varer på keyboard og gitar – og er en meget viktig del av vokaltrioen.

På topp leverte Orbo og Ine som aldri før, og som konsertkumpan Jo Inge nevnte etterpå – det er nesten overraskende hvor viktig perkusjonen til Ine er i bandbildet – og hvor mye det faktisk bidrar til den totale opplevelsen. Forsøk bare å forestille deg “Sin City” og “Voodoo Lounge”.

Og som for å demonstrere hvor viktige de to stemmene er for hele lydbildet til ORBO så var duettene “We’ll Meet Again” og “Masquerade” to av de absolutte høydepunkter denne kvelden.

Låten “Coin In Your Wishing Well” fra den nye EPen falt også godt i smak hos undertegnede, der den slentrer avgårde i et litt mer countrys landskap enn vi vanligvis høre fra ORBO.

Vi fikk levert en rekke nye låter, blant annet de fem fra EPen, og en sak under navnet “Bootleg Friday”, som dessverre kom etter at lydmannen på Garage fikk et audielt illebefinnende og skrudde OPP masteren slik at alt ble graut. Inntil det skjedde var det dog sjeldent god lyd. Det er sjelden man hører så rein lyd på Garage, og det er spesielt viktig for lydbildet til ORBO at alt faktisk er hørbart.

Det kan selvsagt bero på at bandet vet hva de vil og hvordan de vil høres ut. På meg virker det som om mange som spiller på Garage er ofte bare ute etter mest mulig trøkk.

Et annet av kveldens høydepunkt var duetten “Diva Queen” fra den nye EPen. Originalt så er det Gina Aspenes som er Diva, men siden hun var forhindret fra å stille så var Kim Fairchild en mer enn selvsagt stand-in. Og hun leverte som bare Kim Fairchild kan levere. Fantastisk!

Fantastisk var også jazzavdelingen, der Opdal, Vikingstad og Tumyr fikk boltre seg fritt på “Voodoo Lounge”

EPen kan du kjøpe på iTunes eller Platekompaniet, og Musikkbloggens anmeldelse finner du her.

Og ORBO er alltid på veien, du finner turnelisten på www.orbo.no og eventer på Facebook – skal du se deg jeg vil påstå er Norges beste rockeband, så tar du turen når ORBO spiller i nærheten. Og vær rask, til høsten går turen igjen tilbake til USA for en lengre periode.

Hør “Taking My Baby Home” fra Garage 25/2:

[media id=134 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?