fbpx

EP fra ORBO & The Longshots

For å korte ned på ventetiden til utgivelsen av “Praire Sun”, den nye platen til ORBO & The Longshots, så har de utgitt bonuslåtene fra platen som en digital EP ved navn “Prairie Moon”.

Sammen ORBO & The Longshots, så finner vi  folk som Fats Kaplin, The Longshot Longhorns, Erick Jaskowiak, Angela Primm, Angela Mayes og Gina Aspenes.

Sistnevnte synger duett med Orbo på låten “Diva Queen”, og hun leverer kvalitet så det holder!

Jeg må først og fremst innrømme at jeg har fått høre deler av det som blir den kommende plata, og skal jeg gjette ut fra det jeg har hørt, så blir det den beste skiva ORBO & The Longshots har levert til nå.

Og EPen gir et lite inntrykk av hva vi har i vente, selv om låtene er hakket mer bluesy enn på platen. På den måten funker navnene på platen og EPen utmerket. “Prairie Sun” har det jeg vil kategorisere som “lysere” låter enn “Praire Moon”.

Denne EPen har rett og slett låter som passer perfekt i et mørkt, røykfylt konsertlokale på Beale Street, eller en klubb i LA eller Austin.

Låten “Diva Queen” er som sagt en duett med Gina Aspenes, og den soulfylte stemmen hennes passer Orbo perfekt. Her får de virkelig vist hva de kan, og selv om jeg har et anstrengt forhold til blåserekke – så passer The Longshot Longhorns perfekt inn på de første to låtene – og legger akkurat det perfekte fundamentet for at vokalen skal få det lille ekstra pushet som trengs på slike låter.

Og når man først snakker om soulfylt; koret på “Forget What I Said” er intet mindre enn himmelsk. Blåserekken er som nevnt på rett sted til rett tid, og måten gitarene fletter seg inn i koret er rett og slett lekkert.

De har også lagt ved en av låtene fra den kommende plata, “Black Eyes”. En herlig Orbolåt, med akkurat det trøkket vi forventer!

En saftig countryrocker avslutter vår lille forsmak, og siden det er sjelden vi hører slike toner fra ORBO & The Longshogs i disse dager, så er”Coin In Your Wishing Well” min favoritt på denne EPen. Skikkelig countryfele og herlig vokalarbeid fra Orbo og Ine gjør at dette rett og slett er morsomt – og fordi det minner meg om det countrybandet jeg første gang hørte på en liten pub i Bergen. Utviklingen har vært enorm, og heldigvis – hele veien til det bedre. Likevel er det stas å mimre til gode countrytoner fra ORBO & The Longshots.

Det mest betryggende er uansett å høre at produksjonen er tilbake på skinner etter den sørgelig overproduserte “Masquerade”, som hadde fantastiske låter – men nok hadde blitt spisset mot radiospilling uten å ta hensyn til det som jo er Orbos kjernepublikum; konsertgjengerne – og lyd som passet hjemmestereoen.

EPen kjøper du på iTunes

Siste artikler

Lest dette?