Uten platebutikker hadde vi vel ikke vært her. Sammen, på denne musikkbloggen. En fellesnevner for alle som skriver på denne bloggen er timesvis med graving i platebunker i ymse platebutikker over det ganske land. Jan har til og med jobbet i platebutikk! Noen av våre sterkeste musikalske oppdagelser ble gjort i platebutikker. Jeg fant eksempelvis Son Volt gjennom mine daglige besøk på Basement på Lillehammer. Bandet mitt hadde platerelease på Apollon i Bergen, og denne platebutikken har betydd utrolig mye for mange band – spesielt gjennom sin velvilje til å selge og promotere uavhengige lokale og nasjonale utgivelser.

Jeg sitter også med en mistanke om at store deler av vår lesermasse har gode minner fra timer og dager i en platebutikk. Som det dessverre blir lengre og lengre i mellom, med mindre de tilhører en stor kjede med generisk utvalg.

Nå maner Apollon i Bergen til Apollon Aid, og sier følgende på sin Facebookside:

Apollon Aid.

Apollon er Norges eldste uavhengige plateforretning. I snart 40 år har vi trofast tjent musikkmiljøet og vært en oase for alle som er glade i god musikk.
Slik ønsker vi også det skal være for fremtiden.
Men det er skumle skyer i horisonten. Nedlasting og digital strømming truer grunnlaget for vår eksistens.
De siste ti årene har det fysiske salget av musikk her til lands sunket med nesten 30 prosent årlig, og er i dag bare en brøkdel av det som det var omkring årtusenskiftet.
Lenge har Apollon klart å gå i mot strømmen, men til slutt har de dårlige tidene også rammet oss.

Vi har kommet til et punkt der vi trenger tilførsel av ny kapital for å komme oss over en kritisk økonomisk kneik.

Klarer vi denne, vil vi nok også overleve i fremtiden. Vi har tidligere vist at vi kan snu oss. LP-plater, kassetter og cd-er. Psykedelia, punk og black metal. Store kjedebutikker og postordre. Verden endrer seg, men Apollon har alltid klart å følge med. For to år siden åpnet vi også landets eneste ekte platebar med alle rettigheter.

Som et ledd i kampen for å overleve, arrangerer vi lørdag den 24. mai en støttekonsert under navnet Apollon Aid for å konsolidere økonomien i platebutikken. Vi vil også benytte bakgården i Nygårdsgt 2 A, og det vil være konserter og dj’s fra morgen til kveld. Programmet er ennå ikke klart, og vil bli annonsert senere.

Skulle du ikke ha anledning til å komme, men likevel ønsker å støtte oss økonomisk, har vi opprettet en egen konto, 1503.47.54249 (Apollon aid). Alle bidrag mottas med takk og vil bidra til at Apollon også i fremtiden vil være en hjørnestein i Bergens musikkliv.

Vi oppfordrer til å støtte opp om en av våre siste uavhengige platebutikker! Mer informasjon kommer!

Besøk Apollon på Facebook.

Forrige artikkelWillie Watson – Folk Singer – vol. 1
Neste artikkelRodney Crowell – Tarpaper Sky
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here