Mandagsvideo: Bjølsen Valsemølle – Tider skal komme

Bjølsen Valsemølle ga ut en gnistrende liveskive forrige uke. En av låtene på den skiva er “Tider skal komme”, tittelsporet fra studioalbumet fra 2015. 

Teksten til “Tider skal komme” er dessverre brennaktuell, og handler om barnebarnet Trygve Storm, datteren Lina og svigersønnen. En svigersønn som var født i et land i midtøsten preget av krig og konflikt. Han kom til Norge som student, lærte seg norsk, tok en bachelor, og møtte Lina.

Når han etterhvert ble utvist fra Norge, før Trygve Storm ble født, så stilte bestemor og bestefar opp som stedfortredere under fødselen. Teksten handler om forholdet og lengselen etter barnebarnet – som nå vokser opp i utlandet, mens den lille familien venter på at de skal få reise hjem til Norge. Trond har tidligere fortalt denne historien i Dagsavisen, en historie som er mye mer nyansert og innviklet enn min korte oppsummering. Klikk deg til artikkelen for å lese detaljene. Lytt så på låten og teksten. Det er hjerteskjærende vakkert.

Knut Jorfald har laget en musikkvideo som blander liveopptak fra Herr Nilsen når plata ble innspilt, med bilder av Trygve Storm og bestefar Trond Ingebretsen. Klikk på play-knappen i toppen av saken.

Du blei født i kjærlighet, over grenser mellom land.
Kasta inn i en storm, og en brann.

 

Forrige artikkelGillian Welch endelig på vinyl
Neste artikkelSpilleliste – Mai 2017
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here