I mars i fjor var Bob Walkenhorst på turné i Norge sammen med sin gamle venn Jeff Porter.

Første konsert var på John Dee i Oslo, og når de to herrene på scenen spilte de første tonene av “The One That Got Away”, så begynte publikum å synge før de rakk gjøre det selv.

Jeff så på Bob og lurte trolig på hva han var blitt med på, og Bob tenkte for seg selv at “disse låtene betyr faktisk fortsatt noe for veldig mange mennesker” – før han sier til Jeff, “Oh, and Jeff – the audience in Norway… they sing along!”

I kjølvannet av denne opplevelsen så besluttet han å forsøke å gjenforene The Rainmakers, 15 år etter at de brøt opp for godt.

Og nå er de snart her, klare for ny Norgesturné i mars og april.

Musikkbloggen har vært så heldige å få en prat med vokalist, frontfigur og låtskriver Bob Walkenhorst, som sporty stiller opp på Skype fra arbeidsrommet sitt i Kansas City. Hans datter stiller vellvilligst opp som teknisk konsulent, og kobler opp Skype slik at de to innvolverte i Norge og Kansas for en stakket stund like gjerne kunne befunnet seg i samme rom.

På spørsmål fra Musikkbloggen om hva han har bedrevet de siste 15 årene, så er svaret han at han har giftet seg med sitt livs kjærlighet, etablert familie, skrevet låter og jobbet med videoredigering og videoproduksjon – og selvsagt lydproduksjon til videoproduksjonene.

Som han senere nevner så trodde han på et tidspunkt at nå hadde han tjent nok penger til å vare livet ut – men så viste det seg at livet er dyrere enn man skulle tro.

Han har også spilt låtene sine på en lokal bar i Kansas City. Alene, og sammen med venner, som for eksempel kompisen Jeff Porter.

Bob forteller at turneén i Norge i mars i fjor var det som tippet vektskålen over til fordel for å gjenforene The Rainmakers. Mottagelsen de fikk gjorde det klart at dette var tidspunktet å gjøre det på. Han forteller at slike gjenforeninger har sitt riktige tidspunkt – og dette er det rette tidspunktet. De forsøkte først å få dette til i fjor høst, men det var vanskelig å få alle brikkene på plass.

Han er derfor glad at det klaffet denne gangen, og ikke minst at originalmedlemmene Pat Tomek og ikke minst Rich Ruth er tilbake. Rich Ruth var som kjent ikke med på forrige Rainmakersturné i Norge, og det er stort å ha ham tilbake.

Han lurer litt på hvordan folk reagerer på at Steve Phillips er opptatt med bandet sitt The Elders, og ikke har anledning til å bli med – men regner med at Jeff Porter blir tatt like godt i mot som ny gitarist i The Rainmakers som han ble på turnéen de to hadde sammen i vår.

The Rainmakers kommer ikke tomhendte til Norge. Med seg i kofferten har de også den nye platen “25 ON”, som er ferdig innspilt og klar til å spres til musikkverden.

En musikkverden som på mange måter har endret seg ganske så mye siden The Rainmakers sist var aktive, men Bob virker å ha en opptimistisk oppfatning av dagens musikkbransje.

Som han sier så fikk de allerede i Rainmakersdagene beskjed om at de måtte selge en million plater før de tjente penger, så dagens forventninger til platesalg er ikke like viktige.

Samtidig føler han at de har mange flere muligheter for distribusjon, og da tenker han selvsagt på internett – og dette er noe de kommer til å benytte seg av. Men, som han sier, det som har blitt vanskeligere er å få omtale og oppmerksomhet i aviser og annen media.

Bob var ellers tidlig ute i å tillate at nettsider som f.eks archive.org katalogiserte og tilgjengeligjorde både konsertopptak med The Rainmakers og hans egne soloopptak. Som han sier; “jeg trenger ikke gjøre noe annet enn så si at det er greit, det er andre som får de tingene på nett for meg. Men det at det blir gjort tilgjengelig er jo fantastisk.”

Han mener disse kanalene er viktige for å få ekstra oppmerksomhet rundt musikken sin. Det å være tilgjengelig på nett, og ikke minst for fansen som allerede har alle platene.

Når det gjelder “25 ON” så forteller han at det er en skikkelig SKIKKELIG rocka plate, men med et snev av Hillbilly i seg. Denne forfatteren er i hvertfall spent på resultatet – etter å ha fått MEGET lovende rapporter fra ører som er særdeles nærme kilden.

Når jeg spør hvor han finner inspirasjon til låtene, så forteller han at man enten kan gå på scenen og fake et rockeband som mimrer om ungdommen – eller man kan være ærlig og synge om det man faktisk har opplevd.

Noe jeg mener man også kan høre fra tekstene på hans soloplate, “The Beginner” og platen han ga ut sammen med Jeff Porter – “No Abandon”.

Men norgesturneen vil altså fokusere på The Rainmakers, og spesielt den første platen, som de vurderer å spille i sin helhet – sammen med et skjønnsomt utvalg låter fra de andre platene.

Vi kan dog ikke forvente noe tilsvarende som Hurra Torpedos versjon av “Let My People Go-Go”, som han hadde sett på YouTube rett før vi snakket sammen, og var dypt imponert over. Og ikke minst bekymret for hvordan de fikset å dra på turné hvis de måtte dra med seg hvitevarer overalt.

Turneen er lagt til månedsskiftet mars/april, og alle datoene finner du her på bloggen.

Det er den norske Rainmakersentusiasten Stian Omland som har vært drivkraften i prosessen med å få The Rainmakers tilbake på norske konsertscener, og jeg vet at han kan vente seg et takknemlig publikum over det ganske land – som har ventet i 15 år på denne nyheten.

Vi takker Bob Walkenhorst for en meget hyggelig samtale, og ønsker velkommen til Norge i mars!

Fra forrige norgesbesøk, Walkenhorst & Porter – Small Circles:

[media id=123 width=650 height=512]

Forrige artikkelThe Rainmakers – vårturné i Norge
Neste artikkelMusikkbloggen gjesteposter på Ninebullets.net
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

  1. […] Bandet kommer til å spille debutplata i sin helhet, og i mars blir det ny plate som heter «25 ON». I tillegg vil de være å finne på NRK P1s Herreavdelingen (24. mars), med eks-Det Nye-journalist Yan Friis og Lyn-tilhenger Finn Bjelke som programledere.  Tre av de fire medlemmene i den originale Rainmakers-besetningen er med på turneen. Den eneste som mangler er sologitarist Steve Philips som er aktiv i det irsk-amerikanske bandet The Elders. Han erstattes av Jeff Porter som Walkenhorst har turnert rundt med de siste årene, inkludert en konsert på John Dee i Oslo i 2010. Mottakelsen duoen fikk på turneen var sterkt medvirkende til gjenforeningen, sier Walkenhorst i et intervju med Musikkbloggen.no. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here