2018 drar seg mot slutten og det er fortsatt brutalt tøffe mareritt-tider i drømmenes forjettede land USA. Intelligens og medmenneskelighet svever mellom liv og død etter å ha fått en kaliber 45 kule midt mellom øynene, men alt håp er heldigvis ikke ute ennå.

Artister kan fort få tyn for å tone politisk flagg, men heldigvis er de beste mer opptatt av hva som er rett og galt enn å stryke trangsynte fans medhårs. Blant de nevnte beste finner du Bob Walkenhorst fra The Rainmakers som i tospann med sin svært talentfulle datter Una tar stand mot mørket og lyser et musikalsk håp for fremtiden på skiva “For Tomorrow”.

Forventer du sinte ørespark i stil med “Reckoning Day” fra The Rainmakers blir du skuffet, men tro meg når jeg sier dette likevel er en skive som treffer hardt. Far og datter står oppført med 5 låter hver, og alle 10 er meget sterke bidrag både når det gjelder tekst og fremførelse. Det er formelig så man hører lyden av DNA i harmoniene når far og datter synger sammen!

Først ut er albumets tittellåt “For Tomorrow” skrevet av Una Walkenhorst, og det er en låt som frister til bruk av repeat knappen. En politisk kampsang med tydelig budskap om forandring for en bedre morgendag fremført som forførende øresnop av ypperste kvalitet.

“These king’s ain’t learning from the past
Think their reign will always last
Change is coming for tomorrow”

Pappa Bob har også sitt å si om det politiske landskapet og oppfordrer alle til å komme seg avgårde til stemmeurnene i den hillbilly-rytmisk medrivende “Get On The Bus”.

we’re headin’ on down to the polling place
gonna give miss liberty a kiss on the face
all you folks who didn’t vote last time
get on the bus

I “East Jesus” finner du Bob Walkenhorsts politiske kommentarer bakt inn i en medrivende smått religiøs parabel. Låta med mest produksjonspondus på skiva som virkelig innbyr til å skru volumet på full guffe.

   he is no messiah
a thief and a liar
hope you find out before judgement day

Men plata handler ikke bare om de siste års politiske herjinger i USA, vi får også utsøkte betraktninger om livet, kjærligheten og tilværelsens mange utfordringer.

I “Afraid of The Rain” åpner Una Walkenhorst opp om sin kamp mot depresjon. Får du ikke klump i halsen av denne er du en kald jævel.

AND I KNOW THERE’S NO PLACE WITHOUT PAIN
BUT I’D AT LEAST LIKE TO GO WHERE I’M NOT SO AFRAID
AFRAID OF THE RAIN, AFRAID OF THE RAIN

Pappa Bob lar sin datter skinne sterkest på musikkhimmelen de to generasjonene Walkenhorst maler sammen, men vi får selvsagt låter som byr på de finurlige tekstene han er kjent og elsket for, sjekk bare ut den lekne “Time Goes Walking”.

TIME SHE GOES WALKING ROUND THE CORNER OUT OF SIGHT
SHE THINKS THAT I’LL COME CHASING AFTER HER AND I STILL MIGHT
A DRUNKEN APPARITION, RINGING DOORBELLS IN THE NIGHT
TIME THERE SHE GOES, THERE SHE GOES
OUTTA SIGHT

Kort summert: sterke låter/tekster fra to generasjoner Walkenhorst som burde finne både øre- og hjerterom hos musikkelskere. Foreløpig ikke enkel å få tak i på CD utenfor USA men iTunes og Spotify er dine venner, og er du mest glad i musikk på stort fysisk format (vinyl) så kan du ta kontakt med oss her på Dust of Daylight som sitter på en liten bunke LPer. Send en mail til rune@musikkbloggen.no – så ordner vi saken!

Vi runder av med en liten video fra en radiosession Bob og Una nylig gjorde i Kansas City.

 

 

 

 

Forrige artikkelThe Crates – White Trash Morning
Neste artikkelÅrets internasjonale album 2018
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here