Vi har hørt om dette prosjektet i mange år allerede, men nå ser det ut til at det blir en realitet.

For de som ikke har fulgt med i timen, så dreier det seg om en musikal med tekst av Stephen King og musikk av John Mellencamp.

De kaller selv prosjektet «Musical Theater», og har sikret seg en line-up av dimensjoner.

Konseptet skal være som følger:

To brødre hater hverandre intenst. De oppdager at deres far hadde to eldre brødre som også hater hverandre. De endte opp med å drepe hverandre i en avsides hytte. Deres gjenferd hjemsøker nå de to brødrene.

I første omgang får vi et soundtrack. Et ganske spesielt sådan. Hele teksten vil ligge ved i bokform. To cder vil inneholde hele produksjonen – med all dialog og alle sanger. En tredje cd vil inneholde kun sangene.

Produsent er ingen ringere enn T-Bone Burnett, som jo har enorm suksess om dagen – og må sies å være det perfekte valg til et slik konsept. Som i følge Stephen King skal høres ut som et radioskuespill fra 30-tallet.

De musikalske bidragene blir også godt tatt hånd om:

Faren Joe spilles av Kris Kristofferson. Moren Monique av Roseanne Cash.

De fire sønnene av Will Daily, Dave og Phil Alvin og John Mellencamp. Henholdsvis karakterne Frank, Jack, Andy og Drake.

Sheryl Crow spiller Jenna, bloggfavoritt Neko Case spiller Anna.

Bokselegende Joe Frazier spiller Dan Coker og Stephen King selv spiller Uncle Steve.

Fortelleren er Glenn Morshower (Aaron Pierce i 24).

Men det stopper ikke der. Elvis Costello er nemlig bekreftet som sataniske «The Shape».

Og litt av årsaken til at dette har dratt ut, er at Stephen King har ventet på at hans foretrukne regissør skulle bli ledig.

Han har nemlig ønsket seg Liv Ullmann som regissør, og når hun nå er ferdig med oppsetningen «Sporvogn til Begjær», som ble en gigantsuksess – så virker det å ha gått i orden.

Musikalen settes opp i Atlanta i september, og planen er at platen/boken skal være ute på markedet før den tid. Og det vil vel ikke være veldig overraskende om oppsetningen blir filmet…


SHARE
Forrige artikkelElizabeth Cook – Welder
Neste artikkel…mens vi venter på «Go-Go Boots»…
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here