Stephen King og John Mellencamps musikal “Ghost Brothers of Darkland County” fikk omsider sin scenedebut i april i år, til temmelig lunkne kritikker. Duoen lar seg heldigvis ikke stoppe, og i mars neste år kommer omsider det T-Bone Burnett produserte soundtracket.

Platen gis ut i en standardutgave og en deluxe-utgave. Standard er 1 CD med Libretto, musikken og den viktigste dialogen.

Deluxe-utgaven er en temmelig omfattende affære, med 2CDer, 1DVD, håndskrevne tekster, opptrykk av librettoen, “Making of” film. I tillegg vil man få tilgang til en digital utgave for tablets og e-bøker, der man etter sigende kan delta i musikalen via spesielle videoklipp og lignende.

Det er som kjent litt av et stjernelag som utgjør stemmene i “Ghost Brothers”. Alt fra Elvis Costello og Kris Kristofferson, til Rosanne Cash og Neko Case deltar – på lik linje med Mellencamp, Dave og Phil Alvin, og selvsagt Stephen King selv.

Variety anmeldte stykket når det ble satt opp i vår, og klaget stort sett på manglende fokus i Kings hitorie, dialogen og manglende dybde i karakterne, spesielt de to brødrene som jo er hovedpersoner. Kings ønskede regissør var jo Liv Ullmann, men det virker ikke å ha gått i boks da stykket ble regissert av Susan V. Booth.

Musikken, derimot, fikk meget god kritikk av Variety. Og som fan av både King, Mellencamp og Burnett – samt store deler av det musikalske talentet på platen, så ser jeg frem til å høre resultatet.

Platen kommer uansett ut i mars, og vi kommer tilbake til den når forhåndsbestillingene dukker opp.

Tracklist:

1. That’s Me ‒ Elvis Costello
2. That’s Who I Am ‒ Neko Case
3. So Goddamn Smart ‒ Dave Alvin, Phil Alvin, Sheryl Crow
4. Wrong, Wrong, Wrong About Me ‒ Elvis Costello
5. Brotherly Love – Ryan Bingham, Will Dailey
6. How Many Days ‒ Kris Kristofferson
7. You Are Blind ‒ Ryan Bingham
8. Home Again ‒ Sheryl Crow, Dave Alvin, Phil Alvin, Taj Mahal
9. What’s Going On Here – Rosanne Cash
10. My Name Is Joe ‒ Clyde Mulroney
11. Tear This Cabin Down ‒ Taj Mahal
12. And Your Days Are Gone ‒ Sheryl Crow, Dave Alvin, Phil Alvin
13. Jukin’ – Sheryl Crow
14. What Kind Of Man Am I ‒ Kris Kristofferson, Phil Alvin, Sheryl Crow Dave Alvin, Taj Mahal
15. So Goddamn Good ‒ Phil Alvin, Dave Alvin, Sheryl Crow
16. Away From This World – Sheryl Crow
17. Truth – John Mellencamp

 

Forrige artikkelFredagsvideo: Vintage Trouble – Blues Hand Me Down
Neste artikkelLivevideoer 2012
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here