Kvintetten Trampled By Turtles kommer fra Duluth, Minnesota. De er bevæpna med banjo, mandolin, fele, gitar og bass. Instrumenter vi i Dust of Daylight har et kjærlig forhold til.

Trampled By Turtles debuterte tilbake i 2004 med Songs From A Ghost Town. Siden den gang har de laget fem studioplater og ei liveskive, før de nå «tramper» på oss igjen med sin hittil nyeste langspiller.

Dave Simonett synger og har laget alle sangene på Wild Animals. Som produsent har de hentet Alan Sparhawk fra bandet Low. Også han er fra Minnesota.

Platen ble utgitt mens redaksjonen hadde sommerferie, så denne anmeldelsen er kanskje litt sent ute. I grunnen gjør ikke det så mye, fordi dette er en høstplate med stor H. Å sitte inne og la 180 gram Wild Animals kjøre runde etter runde på platespilleren, høre knitring fra peisen og ha varm kaffe i koppen er terapi når det blir rått,kaldt og nådeløst ute.

«Wild Animals» er en veldig vakker plate. Den er akustisk, stemningsfull og svært melodiøs. Det bugner av vakre harmonier, og ikke minst en innleid Cello. Cello er jaggu meg noe som stort sett brukes med hell, og det stemmer også her.

Wild Animals er ei plate jeg vil anbefale på det varmeste. En meget fin lytteropplevelse. Kjøpes hos Trampled By Turtles.

SHARE
Forrige artikkelKelsey Waldon – The Goldmine
Neste artikkelThe David Mayfield Parade – Strangers
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here