Vibeke Saugestad er en juleperson etter mitt hjerte. Hun avholder hvert år sin egen julekonsert, og har gitt ut to juleplater. En med bandet Weld og en som soloartist.

Med Weld spilte hun inn platen «Christmas EP – Family Values» i 1995.

På den finner vi disse låtene:

«Hey Mr. Christmas»
«Juleglimmer»
«Miracles of Christmas»
«The Demise of St. Greed»
«Winter Wonderland»
«Wish you a Merry Christmas»
«X-Mas Greetings»

Låten «Winter Wonderland» er så absolutt høydepunktet på denne platen, tett fulgt av «Hey Mr. Christmas». Her snakker vi låter som er selvskrevne på enhver julefest med et snev av respekt for seg selv!

De har også funnet plass til en fantastisk nydelig versjon av «Wish You A Merry Christmas», som Vibeke gjør en av tidenes beste versjoner av.

Så har hun gitt ut juleplaten «From All Of Me» i 2008 på sitt eget selskap Sprettball. Og HER snakker vi om en juleplate du virkelig må ha i samlingen. Dette er perfekt til julefest og juleselskaper med et snev av futt og fart. Dette er Vibeke slik vi liker henne, og utvalget av julesanger er rett og slett perfekt til lydbildet og stemmen hennes. Dette er GØY!

Låtene:

«A Christmas Carol (For The Losers in Love)»
«Christmas Is Calling Me Home»
«I Must Have Been So Good»
«Jingle Jangle Christmas»
«Mistletoe Kissing»

Jeg klarer ikke velge en favoritt her, det er tross alt bare fem låter – og hele EPen er bare fantastisk. Man får lyst til å trekke nisseluen godt ned på hodet og hoppe opp og ned rundt juletreet helt til platen roer oss ned med «Christmas Is Calling Me Home»… som KANSKJE er favoritten min på platen likevel…

Platen ligger ikke på Spotify, men du kan kjøpe den på MP3 fra Platekompaniet til kun kr 29,-. Og DET bør du virkelig gjøre.

Hvis du er som meg, og må ha fysiske plater til å fylle hyllene med, så finnes den å få kjøpt hos cdbaby.com, som alltid sender kjapt og effektiv til Norge. Og 9 dollar? GITT bort!

Resten av listen finner du her.

Hør (og se) den aldeles fantasiske «Christmas Is Calling Me Home» :

Hør «Jingle Jangle Christmas»:

SHARE
Forrige artikkel10 juleplater du trenger: 8. Michael Bublé – Let It Snow
Neste artikkelJulesnop: Steve Earle – Christmas In Washington
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here