fbpx

10 juleplater du trenger: 6. Elvis Presley – If Every Day Was Like Christmas

Av alle juleplatene som finnes med Elvis, så velger jeg meg denne. Det finnes flere juleplater med Elvis enn det finnes julesanger med Elvis. Totalt spilte han inn 20 julesanger, men RCA har vel stort sett gitt ut de samme sangene under nye platetitler hvert år siden den første platen kom i 1957.

Elvis’ Christmas Album kom ut i 1957 og Elvis Sings The Wonderful World Of Christmas kom i 1971. Siden den gang har begge plater vært utgitt og gjenutgitt og repakket et uttall ganger. Sist gang i 2003 (Christmas Peace – som er en dobbelcd med 1 cd med julesanger og en cd med gospelsanger) og Elvis Christmas fra 2006.

Jeg foretrekker likevel denne her, da denne har kun julesangene + 4 alternative tagninger av julesangene, uten alle gospelsangene dyttet innimellom. Tittelen “If Every Day Was Like Christmas” er hentet fra en låt som kameraten Red West skrev.

Jul & Elvis er to ting som alltid har gått hånd i hånd for min del. For det første så foretrekker jeg stort sett engelske julesanger. For det andre så er det få som gjør julesanger så intenst og ektefølt som det Elvis gjorde.

Han satte enorm pris på høytiden, og det gjenspeiles i innsatsen på låtene. Som de fleste vel kjenner fra før. Vi finner både tradisjonelle julesanger, og julesanger som ble spesialskrevet for Elvis spesifikt for juleplatene hans. Flere av låtene fikk sin offisielle debut på de to juleplatene (pluss en singel).

Mine favoritter blant alle de steingode låtene på platen er “Blue Christmas”, den seige blueslåten “Santa Claus Is Back In Town”, “Silver Bells” og “Winter Wonderland”. Dette er uansett låter alle har hørt før, så jeg skal ikke begi meg ut på noen videre anmeldelse. Bare oppfordre til å la The King bidra til stemingen i heimen i julen.

Det blir IKKE jul uten Elvis på platespilleren…

Skaffes f.eks som mp3 fra platekompaniet.no

Musikkbloggen legger i desember ut listen “10 juleplater du trenger”.

Resten av listen finner du her.

Blue Christmas, fra ’68 Comeback Special.

https://www.youtube.com/watch?v=L9-PN1sftaI

Siste artikler

Lest dette?