Av alle juleplatene som finnes med Elvis, så velger jeg meg denne. Det finnes flere juleplater med Elvis enn det finnes julesanger med Elvis. Totalt spilte han inn 20 julesanger, men RCA har vel stort sett gitt ut de samme sangene under nye platetitler hvert år siden den første platen kom i 1957.

Elvis’ Christmas Album kom ut i 1957 og Elvis Sings The Wonderful World Of Christmas kom i 1971. Siden den gang har begge plater vært utgitt og gjenutgitt og repakket et uttall ganger. Sist gang i 2003 (Christmas Peace – som er en dobbelcd med 1 cd med julesanger og en cd med gospelsanger) og Elvis Christmas fra 2006.

Jeg foretrekker likevel denne her, da denne har kun julesangene + 4 alternative tagninger av julesangene, uten alle gospelsangene dyttet innimellom. Tittelen «If Every Day Was Like Christmas» er hentet fra en låt som kameraten Red West skrev.

Jul & Elvis er to ting som alltid har gått hånd i hånd for min del. For det første så foretrekker jeg stort sett engelske julesanger. For det andre så er det få som gjør julesanger så intenst og ektefølt som det Elvis gjorde.

Han satte enorm pris på høytiden, og det gjenspeiles i innsatsen på låtene. Som de fleste vel kjenner fra før. Vi finner både tradisjonelle julesanger, og julesanger som ble spesialskrevet for Elvis spesifikt for juleplatene hans. Flere av låtene fikk sin offisielle debut på de to juleplatene (pluss en singel).

Mine favoritter blant alle de steingode låtene på platen er «Blue Christmas», den seige blueslåten «Santa Claus Is Back In Town», «Silver Bells» og «Winter Wonderland». Dette er uansett låter alle har hørt før, så jeg skal ikke begi meg ut på noen videre anmeldelse. Bare oppfordre til å la The King bidra til stemingen i heimen i julen.

Det blir IKKE jul uten Elvis på platespilleren…

Skaffes f.eks som mp3 fra platekompaniet.no

Musikkbloggen legger i desember ut listen «10 juleplater du trenger».

Resten av listen finner du her.

Blue Christmas, fra ’68 Comeback Special.

https://www.youtube.com/watch?v=L9-PN1sftaI

SHARE
Forrige artikkelJulesnop: Old 97’s – Holly Jolly Christmas
Neste artikkelJulesnop: Elvis Presley & Martina McBride – Blue Christmas
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

10 COMMENTS

 1. Den kanskje beste, og mest glemte av dem alle (aller helst i den nedstrippa, umiksede alternativversjonen): «Holly leaves and christmas trees»

 2. Helt klart må man han Elvis til jul. Ingen jul uten Elvis er helt rett.
  Selv hører jeg ikke på julemusikk og bryr meg ikke om jul i og med at nesten hele familien min er døde.

 3. If Every Day Was Like Christmas er faktisk en av de beste samle platene med Elvis’ jule sanger, da den også inneholder noen fine alternative tagninger.
  Forøvrig er jeg for tiden opptatt av Christmas Duets CD’n.
  Ellers er White Christmas samlingen også en god erstatter for IEDWLC.
  Det finnes så mange samlinger med Elvis’ julemateriale, på tross av at han kun ga ut to LP’er med dette stoffet, pluss en single. Disse låtene er resirkulert i så mange varianter at man kan gå seg bort i de.
  Men, If Every Day Was Like Christmas er anbefalelsesverdig!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here