The Dirtydogs fra Oslo og Sandefjord har etter eget utsagn dressa seg opp og gjennomgått et aldri så lite stilskifte i forkant av denne singleutgivelsen.

Tittel på singelen er hentet fra tv-serien «How I Met Your Mother», og vår alles favorittfigur Barnabus Stinson. Barney blant venner.

Som nevnt mottar jeg stor mengder musikk, og for tiden går det ikke en eneste dag uten at det ramler en plate eller to ned i postkassen – og mailer med mp3-filer renner inn. 90% av det er utenlandsk musikk. Derfor er det hyggelig at det for det første kommer dinglende litt norsk musikk, dernest at det faktisk er noe BRA som ramler inn – for det er dessverre langt mellom bra norske utgivelser…

The Dirtydogs har elementer fra pop og indie, etter tidligere å ha vært nærmere rock. Den forrige platen, heter «Bedtime For Jokers» og finnes på Spotify.

Jeg må innrømme at jeg likte stilendringen,som plasserer musikken  på denne singelen mer i retning av The Yum Yums enn det Coldplaysoundet de hadde tidligere. Litt mer fokus på engelskuttalen så er dette rett og slett en inntertier. Gitar-riffet, koringen og ikke minst synthlyden på «The Failure Of Barney Stinson» er mer enn nok til at dette er hjerneklister – og hvem vet… plutselig har det blitt en sommerhit.

Den andre låten på singelen heter «Iron Square» og er litt for 90s britpop for min smak, men det blir detaljer i en slik sammenheng.

Jeg nominerer herved «The Failure Of Barney Stinson» til posisjonen som «Årets Sommerhit».

Og du kan faktisk høre den her på bloggen;

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

OG du kan kjøpe den hos Platekompaniet, eller finne den på WIMP. Og verden er jo så enkel: Liker du det du hører, så kjøper du det – og dermed kan bandet lage MER musikk som du liker. For et fantastisk konsept!

De har forøvrig releaseparty på Gloria Flames 12. mai, og spiller på Skuret lørdag 14. mai.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Otis Gibbs – Ballad Of The Highway
Neste artikkelSmåplukk fra platebunken #3
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here