fbpx

10 juleplater du trenger: 2. Bob Dylan – Christmas In The Heart

Fjorårets store overraskelse, og tidenes største overraskelse på juleplatemarkedet var Bob Dylans “Christmas In The Heart”.

Som mangeårig hodestups Dylanfan så var jeg mer enn en anelse skeptisk når jeg hørte at Bob skulle henge seg på det jeg anser som aldrende artisters siste krampetrekning; nemlig å få inn noen sårt tiltrengte kroner i det hysteriske julemarkedet.

Og så går han hen og lager dette vidunderet av en juleplate. Og sannelig lagde han en av sine sjeldne musikkvideoer, der han hopper rundt i den hysterisk morsomme “It Must Be Santa”. OG han gir inntektene fra salget i USA til den veldedige organisasjonen “Feeding America”.

Dette er hverken vakkert eller høytidelig. Dette er mest av alt en hyllest til julen som en morsom høytid. Det er tydelig at både Dylan og produsent Jack Frost (som jo også er Dylan) har hatt det ravende morsomt i studio for en gangs skyld, og det merkes i låtene og valgene som er tatt.

Dylan selv har uttalt at han forsøkte å finne låter som ikke var helt ihjelspilt, og som han selv likte. De forsøkte en rekke låter – og endte så opp med denne samlingen – som skal befinne seg i ethvert hjem med et snev av julerespekt for seg selv…

Høydepunkter er selvsagt hans egen fantastiske “Must Be Santa”

Resten av listen finner du her.

Bob Dylan – “Must Be Santa”:

Siste artikler

Lest dette?