Ønskeliste – Bergenfest 2011

Vanligvis så bruker jeg å sende noen mailer til Frank Nes i Bergenfest hvert år, der jeg trygler og ber og maser hull i hodet på den stakkars mannen for å få en del av mine favorittband til Bergenfest.
I år slenger jeg ønskelisten ut her på bloggen. På den måten kan flere bidra i kommentarfeltet med SINE ønskelister.

Dette er altså årets ønskeliste, i rangert rekkefølge – og Frank, her er det video av alle bandene – så slipper du kaste bort verdifull tid på å sjekke opp alle mine uhyre gode forslag!

1. Drunk On Crutches. Et fantastisk band, som kom fra intet og ga ut en MEGET sterk kandidat til årets plate – omtalt her på bloggen.
Hvis det er ETT band i verden som fortjener en GOD spot på Bergenfest, så er det Drunk On Crutches. Dette er hva Lone Justice ville vært hvis plateselskapet ikke hadde polert Maria McKee. Bare bedre. Jeg sier bare: Få disse på programmet før de blir for store for lille Bergen.

2. American Aquarium. Intenst bra band. Fantastiske låter, enda mer fantastiske tekster. Den siste platen “Small Town Hymns” er selvsagt omtalt her på bloggen. Bare låten “Katherine Belle” er god nok grunn til å hente dem over dammen.

3. Kasey Anderson. En av hovedgrunnene til at denne bloggen finnes. Platen “Nowhere Nights” er aldeles utsøkt, og når den nye kommer dinglende på slutten av året så har Kasey Anderson gitt ut TO av årets beste plater.

4. Two Cow Garage. Disse gutta blir bare bedre og bedre, og den siste platen “Sweet Saint Me” er alene god nok grunn for å hente dem til Bergenfest.

5. Robbie Fulks. MED band denne gangen. Kom igjen da… konserten hans sist han var på Bergenfest var legendarisk bra, og bedre låtskrivere skal man jaggu lete lenge etter.

6. Reckless Kelly. Verdens beste country-rock band. Period! Finner dere et bedre band enn dette så skal jeg ETE cowboyhatten min!

7. Cross Canadian Ragweed. Reckless Kellys bestevenner, kjent fra turneen “Ragged & Reckless”. We want!

8. Old 97’s. Verdens hyggeligste band! Som selv ønsker seg tilbake til Bergen. Da satser vi på at det ønsket oppfylles i år!

9. Ryan Bingham. Alvorlig talt! At han ikke har spilt i Bergen er en skandale.

10. Jakob Dylan. Få ham til byen før han blir for stor.

11. Neko Case. Konsert som Neko Case, ikke sammen med New Pornographers. Den beste kvinnelige stemmen i americanasjangeren pr. idag.

Utenfor hovedlisten – siden jeg spør om disse hvert år, men som ALLTID er på ønskelisten:

– Ryan Adams. Han er tilbake i musikklivet, og snakker ukentlig om at han har lyst til å begynne å spille live igjen. Han har tidligere uttalt at Bergen er en av hans favorittbyer i hele verden. Hva med å gjøre et fremstøt og få en eksklusiv konsert?
– Drive-By Truckers. Etter skandalekonserten på dag 2 av dobbelshowet de spiste sist de var på Bergenfest, så fortjener de en ny sjanse. Og ikke minst i et lokale som tillater at det spilles musikk der.
– Gillian Welch. Damen som fikk Kristopher Schau til å grine som en unge, MENS han sang med på alle låtene, på Lost Weekend. Få!
– Todd Snider. Todd & Elvis er muligens det beste singer/songwritershowet som reiser rundt og underholder i USA. We want it!
– Teitur. Fortsatt et av høydepunktene fra tidenes beste Bergenfest – altså 2005-utgaven, selv om han bare spilte noen få låter. Gi mannen en egen konsert!
– Magnolia Electric Co. Hvis Jason Molina blir frisk, så er det på sin plass å gi dem en skikkelig konsert, som erstatning for den latterlige behandlingen de fikk sist de var på Bergenfest – da de ble avspist med 40 minutter og ikke helt skjønte selv hva som skjedde…

Forrige artikkelTwo Cow Garage – Sweet Saint Me
Neste artikkelAmerican Aquarium – Small Town Hymns
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

  1. Klarer du egenhendig å booke alle på lista til samme Bergenfesten neste vår, ja da selger jeg huset, går til Bergen og starter en ny religion med deg som Gud. 🙂

    Er forøvrig enig med deg i det du skriver om Reckless Kelly, sisteplata synes jeg er enda mer fantastisk enn alle de andre glimrende platene de har gitt ut. Debutalbumet Millican er nok en av mine desidert mest spilte plater.

    Uansett jeg støtter enhver booking av noen av de artistene du har på listen, om det kan hjelpe. Har ikke vært på Bergenfest siden det het Ole Blues i 2001, på tide å komme seg dit igjen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here