fbpx

The Yum Yums – …Whatever Rhymes With Baby

Neste plate ut  fra nystartede House Of Rock Records er en remix av The Yum Yums “…Whatever Rhymes With Baby” fra 2009.

Forskjellen er ganske tydelig, spesielt gitarlyden har blitt himmelhøyt bedre. De to live bonuslåtene fra 2009-utgaven er fjernet, til fordel for et helt strømlinjeformet produkt. Ikke for det, Yum Yums versjon av “Earthquake Song” er god nok grunn til å lete opp en kopi av 2009-utgaven.

The Yum Yums ja... et av Norges mest undervurderte band. Kanskje Norgest MEST undervurderte band. Primus motor og Mr. Yum Yum himself er Morten Henriksen. Som også er kjent fra blant annet legendariske Cosmic Dropouts, Siste Dagers Helvete og The Vikings. Han har turnert med Vibeke Saugestad, og laget Grand Prix finalisten “My Heart Goes Boom” fra 2000. Som sagt undervurdert i Norge, men med et lojalt og voksende publikum i Europa og USA.

Helt siden The Yum Yums var husband i Herreavdelingen på midten av 90-tallet så har jeg vært fan av dette fantastisk energiske bandet.
De to platene, “Sweet As Candy” fra 1998 og  “Blame It On The Boogie” fra 2002 er for evig plassert på min favorittliste.
Det skader heller ikke at en annen stor favoritt, Vibeke Saugestad, trakterer keyboard, kor og vokal på platen.

Dette er powerpop, punkpop, punkrock – hva man nå vil kalle det. Enkelt sagt er det musikk som gjør at man bare vil smile og hoppe opp og ned. Musikk som er skapt for bilturer. Musikk som er selvsagt i cdspilleren på fest. Og ikke minst musikk som skal spilles live. Og HØYT!

Man hører at bandet har det gøy. Man kan høre smilene gjennom hele plata. Det er et under at det ikke lyser solskinn UT fra cdcoveret, for maken til sommermusikk skal man lete lenge etter.

Morten Henriksen er en glitrende låtskriver og melodisnekker, han er en steikandes bra gitarist med verdens tøffeste gitarlyd – og han er en knallgod vokalist. Bandet er tight som få (dog med en litt annen besetning enn idag), og nyter godt av lang erfaring på scener rundt omkring i verden.

Det er vanskelig å skille ut noen høydepunkter her, for hele plata er 12. låter med glimrende powerpop som bare sklir avgårde på aldeles perfekt vis.  Det enkleste er vel strengt tatt bare å kjøpe plata, sette seg i solen med et kaldt brusglass, og glede naboene med litt kvalitetsmusikk. Klarer du å sitte stille, så har du bedre viljestyrke enn meg i hvertfall. Når det så blir kveld og solen går ned, så er det på tide å invitere sine venner til sosial sammenkomst – og da er denne plata perfekt på repeat…

La det være sagt, blir man ikke glad av dette her – så er det for lengst på tide å søke profesjonell hjelp!

Kjøp plata hos House Of Rock Records

2010 Remix:

2009 utgaven:

Se videoen til “Too Good To Be True” (dette er singelen fra USA-versjonen av plata fra 2009)

Siste artikler

Lest dette?