Det er ikke første gang vi inviterer Vibeke til å bidra til vår musikalske julekalender. En av hovedårsakene er jo at Vibeke har laget en bunke av våre favoritt julesanger, gjennom Welds jule-EP, og sin egen jule-EP – From All of Me.

Men også fordi Vibeke er en seriøs samler av julemusikk på vinyl, og alltid har bidrag som ingen andre engang har hørt. Vi må dessuten anbefale Vibekes nyeste julealbum, som hun ga ut sammen med The Wynotte Sisters for et par år siden. Du kjøper det digitalt via Bandcamp, og det er verdt hver eneste cent.

Luke 19: Vibeke Saugestad

“Velg deg en julesang”, sa Rune. Det er jo lettere sagt enn gjort for en julemusikkentusiast som meg. “Du kan godt velge tjue”, sa Rune da, men det er jo nesten enda vanskeligere, så da blir det én, om enn i flere versjoner og med litt egenreklame på kjøpet. Det må være lov i førjulstida.

Jeg velger meg Martin Newells «Christmas in Suburbia», fordi jeg syns mannen er en særdeles undervurdert låtskriver. Hvis du ikke kjenner til ham, har du mye gull i vente. Julelåta så dagens lys på den stratosfærisk bra skiva «The Greatest Living Englishman» i 1993, produsert av ingen ringere enn Andy Partridge fra XTC 

Martin Newell spilte også inn en alternativ, herlig twangy versjon med sitt eget band Cleners from Venus i 2014

Som noen kanskje vet, er jeg over gjennomsnittet glad i jul, noe som i fordums tider ga seg utslag i juleplateutgivelser, julekonserter på John Dee, jule DJ-ing og juleopptredener hos Finn Bjelke & co i Herreavdelingen og Husarrest. For å nevne noe. Etter at jeg flyttet over dammen, tok jeg juletradisjonene med meg, og noe av det første som skjedde, var at jeg og noen likesinnede startet et juleband, The Wynotte Sisters.

For et par år siden ga vi ut juleplata «Christmas Spirits», som er å få kjøpt på The Wynotte Sisters Bandcamp  (Dessverre finnes den kun som digitalt format.) Og foruten et knippe ukjente – men ikke mindre kjære av den grunn – julelåter, en ny versjon av min egen Christmas is Calling Me Home og en helt ny julelåt som jeg skrev for anledningen om – ja, så klart: OST, finner vi også her en versjon av Martin Newells juleperle:

Helt til slutt vil jeg forresten også komme med et tips til alle julemusikkelskere: Den rørende dokumentaren Jingle Bell Rocks av Mitchell Kezin, om julemusikk og julemusikksamlere som fenomen. https://jinglebellrocks.oscilloscope.net

Gledelig musikalsk jul, folkens!

Du finner en bunke av Vibekes julelåter på vår julespilleliste. Sammen med veldig mye annet du kanskje aldri har hørt før?

Forrige artikkelLuke 18: Julekort fra Ingvild Flottorp
Neste artikkelLuke 20: Julekort fra Anders Dahlberg
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here