fbpx

Singlefredag, uke2 – 2024

Vi forsøker å gjenopplive singlefredag, og deler en kjempestor bunke med blodferske og litt eldre singler vi har likt spesielt godt den siste tiden. Vår nye spilleliste “Singlefredag” kommer vi til å oppdatere i løpet av året, med nye singler som omtales i denne serien…

The Northern Belle – Hell & Back

The Northern Belle er ute med tredje single fra den kommende platen Bats In The Attic som slippes 8. mars. Den første, “Merchant Navy Hotel” var en perle av en poplåt med et sommerlig vestkyst-sound.
Astral Plane” er en sjarmerende, drømmende ballade og dagens single “Hell & Back” stuper rett ned i den mest intense perioden av en begynnende forelskelse, komplett med et Taylor Swift-inspirert folkpop-sound. Grunnlaget for den kommende platen er en stor bunke brev låtskriver og vokalist Stine Andreassen fant på loftet hos sin bestemor, sendt fra hennes bestefar mens han jobbet på sjøen.

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – You’re Not The Same Anymore

Vår gode venn Olav Larsen starter året med å slippe en ny låt med et groove og et trøkk man sjelden har hørt fra den kanten! Olav beskriver den som en tekst som betyr mye for ham, om to viktige personligheter i livet hans. Ham selv, og en sammensatt figur bestående av personer han har møtt som har formet ham til den han er i dag. Som alltid særdeles velskrevet fra Larsens hånd, og med et som alltid velspillende og dønn solid Alabama Rodeo Stars (bestående av et knippe av Rogalands aller fineste musikere), så er dette en perle i Larsens etterhvert omfattende diskografi. Vi anbefaler også å sjekke ut singelen “Finding Myself“, som han slapp rett før jul. Det er tydelig at Larsen er på en reise i sitt eget hode, og jobber med å bli bedre kjent med seg selv – mens han samtidig skriver om det. Vi elsker det, og gleder oss til mer!

Louien – Let Go / Quite Like This / Please

Louien er snart klar med nytt album. Every Dream I Ever Had slipper 16. februar på Jansen Records, og skal vi dømme etter disse tre singlene så kan vi ha en skikkelig godbit i vente. Vi har snakket både høyt og lenge om Lives popstjernekvaliteter, og måten hun er det naturlige sentrum hver gang hun står på en scene. Live er Live av internasjonalt stjerneformat, men på plate har jeg ikke helt klart å få tak på det. Disse tre singlene derimot, har noe stort ved seg, et lydbilde som like gjerne kunne passet Elton John i 1973, Natalie Merchant i 1995, som Live Miranda Solberg i 2024. Produksjonen, instrumenteringen og ikke minst låtskrivingen bærer bud om noe virkelig stort – og vi gleder oss til albumslipp!

The Secret Sisters – Same Water.

Secret Sisters slipper sitt femte album i slutten av mars. Nærmere bestemt den 29. Da kommer Mind. Man. Medicine. Og søstreduoen som for få år siden hadde gitt opp musikkbransjen da Brandi Carlisle overbeviste dem om at verden trengte musikken deres, er nå aktuelle med første single – “Same Water”. En litt ny retning, men det låter andeles nydelig…

Aaron Lee Tasjan – Horror Of It All

Vår kjære venn Aaron slipper snart nytt album, Stellar Evolution, og den første singelen er en fryd for øret. “Horror Of It All” er en deilig liten bit 80-tall…

Best i Motlys – Vekk / Mitt Oslo

Best i Motlys er en ekte supergruppe, bestående av Trond Granlund, Johan Berggren, Bjørn Sundquist og Yngve Kveine. I studio har de med seg Berggrens faste band Trøgstad Musikkompani, og begge singlene er skrevet av Kveine, med melodier av Berggren. 27. januar spiller de releasekonsert på Cosmopolite i Oslo, og plata vi venter på heter Dagslyset venter.

Eli Gauden – Darling

En omvendt kjærlighetslåt fra Eli Gauden fra Norheimsund. Hun slår et slag for å gjøre brudd til en hyggeligere opplevelse, om vi kan si det sånn. Der begge samarbeider om å gjøre det stille, pent og med et smil…

Leslie Stevens – Such a Good Time Without You / Secrets / Blue Roses (sept, okt, nov)

Vår venninne Leslie slipper snart nytt album, og brukte høsten i fjor til å friste oss med tre nye singler. “Secrets” kom i september. Herlige “Such a Good Time Without You” kom i november, og favoritten min i denne trippelen – “Blue Roses” kom i oktober. En skikkelig deilig countrysviske som er som snytt ut av nesa på Keith Richards & Gram Parsons. Dårlig ordvalg, når man vet hva de bedriv tiden med den gang de jobbet sammen – men dere skjønner…

Kristen Englenz – Silly Silly Silly

Kristen slapp singelen “Silly Silly Silly” like før førjulskaoset tok til. En skikkelig deilig, dansbar perle av en låt, med Aaron Lee Tasjan som produsent og gitarist, Tommy Scifres (for tiden på veien med Lainey Wilson) og Jon Radford på trommer.

Patterson Hood – Let’s Go Dancing (Kevn’ Kinney)
(med Peter Buck, Scott McCaughey)

Patterson Hood har fått med seg to kompiser når han skal hylle Kevn Kinney. Sammen med Peter Buck og Scott McCaughey har han tolket Drivin’n’Cryin’s “Let’s Go Dancing”, fra Fly Me Courageous fra 1991.

Festplassen – Fett & Jovialt

Bergenske Festplassen slapp singelen “Fett & Jovialt” akkurat når desember satte inn julemusikk-giret, så den druknet litt i julebjeller og overraskende mange låter om en kjip jul.
Festplassen, dermot, vil gjerne danse – og låter både fett og jovialt! Og så demonstrerer de at det fortsatt er bruk for politikere i Norge! De kan nemlig spille trommer.

Lovebugs – Kick

Mer snop fra Bergen, der Lovebugs rører på seg igjen etter mange års stillhet på platefronten. Første single derfra het “Kick” og falt i smak! Andre single “Warrior” rakk akkurat å gjemme seg i bunken av julemusikk da den kom ut 22. desember – så den må dere også sjekke ut! De er slipper plate på Apollon Records i løpet av året, og er et bekjentskap vi kan anbefale!

Frontier Ruckus – Clarkston Pasture

Våre gamle venner i Frontier Ruckus rører på seg igjen, og slipper den spenstige godbiten “Clarkson Pasture”. Vi har ikke hørt stort fra dem siden den Ken Coomer-produserte Enter The Kingdom fikk en temmelig respektabel plassering på årslisten vår i 2017. De har heldigvis tatt et lite steg vekk fra Coomers litt for polerte produksjon, og rusker det til i kantene med en spretten pop-americana-låt.

Esther Rose – Safe 2 Run (versions)

Esther Rose er ute med en EP med alternative versjoner av låter hun slapp på platen Safe To Run i fjor. Perlen “Chet Baker” er favoritten fra både plata og EPen – der den har fått en råere, mer akustisk form og en fele som er steike tøff.

Du kan finne låtene i vår Singlefredag-spilleliste som vi skal prøve å holde oppdatert gjennom 2024;

Siste artikler

Lest dette?