Video: John Moreland på The Late Show

Stephen Colbert overtok The Late Show når David Letterman pensjonerte seg for en tid tilbake. Letterman var en velkjent støttespiller for Americana og roots-musikere i USA, og sorgen var stor i dette miljøet når en av de beste egenreklame-kanalene forsvant.
Tilsynelatende forsvant, for i det siste har Colbert virket å følge opp Lettermans promotering av Americanasjangeren.

For en drøy uke siden slapp vår kjære John Moreland nyheten om at han var invitert til å spille på Colberts Late Show 1. februar. Lykkeønskningene spredte seg som ild i tørt gress i dagene som fulgte.

Det er én ting at musikerne og artistene i denne sjangeren er venner, gode venner, samarbeidspartnere og støtter hverandre – men jeg kan ikke huske å ha sett en så overstrømmende glede over at en annen musiker skulle få sine velfortjente 4 minutter på nasjonal tv. Folk som Micah Schnabel, Austin Lucas, Joey Kneiser, BJ Barham, Jon Latham og mange mange flere bombet både sine personlige Facebooksider og band/artistsider med info og lykkeønskninger for å sørge for at alle fikk dette med seg. Det ble tweetet og snappet og instagrammet – og endelig kom videoen opp på YouTube slik at vi europeere også kunne få dele dette øyeblikket.

Jeg tror Jon Latham sa det best før programmet startet:

Tonight, somewhere in America, somebody will hear a John Moreland song for the first time…that’s a pretty wonderful thing.

Og tro meg når jeg sier det er et gåsehudøyeblikk av de sjeldne når han gir oss “Break My Heart Sweetly”. For alle som har sett mannen live så er det ikke vanskelig å kjenne utstrålingen tvers gjennom skjermen. Moreland legger også litt ekstra i fremføringen, og du hører hjertet som brister i fillebiter – som bare Moreland kan…

Moreland har vært en dårlig skjult hemmelighet i miljøet i mange år, og det finnes vel ikke en eneste overbevist fan som ikke har unnet den store mannen all mulig suksess med sine låter. Sakte men sikkert har Moreland lagt USA under seg, ved jevnlig turnering og stadige supportgiger for andre band. Og nå er altså turen kommet til den delen av USA som sjelden går på konserter – John Moreland traff tv-ruten med all sin kraft i går. Vi gratulerer, og håper han selger en milliard plater.

 

Forrige artikkelFredagsvideo: Laura Jean Anderson – Take Me In
Neste artikkelThe Westies – Six On The Out
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here