Fergemann (Kjetil Aarseth)

Nest siste video fra Kjetil Aarseth som slipper hele albumet sitt, Evig liv, 1. januar 2023, er låta Fergemann. 31. august 2014 skrev han sin første tekst basert på følgende premiss: Skriv noe fint mens du venter på eller i ferga. Det har blitt en vellykket og overraskande mangfoldig sjanger som trolig bare Kjetil Aarseth driver med. Han forteller

“Disse fergeventingane byr på veldig lite tid til å skrive, men nokon av oss jobbar best under press. Mange år etter har det blitt mange slike tekster frå denne skrivaren, men dette var den første. Historia er sann og skrive i sanntid på veg over Sognefjorden. Ein seinsommardag i 2019 gjorde eg videoopptak på samme distansen som 5 år før. Den 22. februar 2022 spelte eg inn låta, som dei andre på albumet.  Så brukte eg dette materialet nettopp til å lage videoen. 2014, 2019, så 2022 der altså. Ein ferge har ei rute å halde, men eg tek meg den tida eg treng”. 

Du kan lese mer om prosjektet, og finne linker til resten av videoene vi har delt.

Forrige artikkelTenåringsdotter (Kjetil Aarseth)
Neste artikkelSove nå (Kjetil Aarseth)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here