Steinvaagen (Kjetil Aarseth)

Her får du videoen til låt nummer to fra Evig liv, som Kjetil Aarseth slipper 1. januar 2023. Låta “Steinvaagen” handler om en dag i mars 1945. Dessverre er den fremdeles aktuell.

Aarseth forteller om bakgrunnen for låten:

“For nærare 10 år sidan såg eg eit foto av skipet DS Iris som blir skoten i fillebitar av allierte styrkar, med Steinvågen i bakgrunnen. Fotoet er frå 17. mars 1945. Under to månader igjen. Eg tok meg i å tenke på dei om bord. Eg såg føre meg ein ung mann. Den framande makt. Men berre eit menneske likevel. Dei som sendast ut i krig er så unge. Så redde. Eg prøvde å sette meg inn i korleis det måtte være”.

Du kan lese mer om prosjektet, og finne linker til de andre låtene.

Forrige artikkelEvig liv med Kjetil Aarseth
Neste artikkelVolvo på Ringebu (Kjetil Aarseth)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here