For mange år siden bedrev jeg samling av konsertopptak og bootlegs, og hadde tusenvis av konsertopptak av mine favorittartister på cder og digitalt. Den gang var harddisker dyrt, og etterhvert som lagringsplassen ble full så måtte man brenne det ut på cd, og lagre i hyller.

Til slutt begynte bootlegsamlingen å ta så stor plass at jeg innså at jeg måtte begrense samlingen og rydde opp.

I dag ligger heldigvis så mye av dette lett tilgjengelig på nett at samlegenet ikke blir trigget på samme måte. Den gang var det egne torrent-nettsteder, trading nettsteder, og utveksling av cder via post som var greien.

Og blant alle disse tusenvis av cder, så er det ikke mange jeg har beholdt – men den ene er Todd Sniders Tales from Moondawg’s Tavern. Mange artister var positive til opptak, noen oppfordret regelrett til det – og Todd var en av de som stilte seg meget positiv til opptak. Og alle som har sett Todd Snider live vet at 3/4 av konserten er historier. Som er minst like bra som låtene, om ikke bedre – om det er mulig.

En gjeng entusiaster gikk derfor sammen for å samle alle de lengste historiene i en boks. 5 CDer ble det, og det er en veritabel gullgruve for alle Todd Snider fans. Todd har i senere år solgt sine egne liveopptak for 10$ pr stk, og også sluppet et par liveplater – uten at det har vært i nærheten av Moondawg.

Men nylig kom oppfølgeren til Live: The Storyteller – den herlige Live: Return of the Storyteller. Og for de som kanskje ikke er hodestups blodfans, og klare for 5 timer historier – så er dette endelig et skikkelig bilde av en konsert med Todd Snider, mer tilpasset et litt mer normalt publikum. Jeg har aldri helt følt at Live: The Storyteller fungerte slik Moondawg gjorde, men nå føler jeg han har fått det til – både i valg av låter og historier.

Greit nok, Todd har ikke så mye igjen når det gjelder range i stemmen sin. Og ingen av historiene er av den lange typen. Men hans evne til å treffe publikum, fortelle historiene bak låtene, og holde sitt publikum i sin hule hånd gjennom en hel konsert er uovertruffen. Når historien skal gjøres opp kommer han til å bli nevnt som en naturlig forlengelse av låtskrivertradisjonen etablert av hans venner John Prine og Guy Clark.

There was this new music coming called Americana,
or as some people call it; «unsuccessful country music»

Vi får ingen av Sniders berømte 18 minutter lange historier, men som plate fungerer det bedre på denne måten. De lange historiene finner du på Moondawg, på YouTube og i hans eget livearkiv. Live: The Return of the Storyteller er rett og slett en herlig stund sammen med en av våre aller fineste låtskrivere, underholdere og artister.

Big Dipper skaffer naturligvis platen på vinyl.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Wayne Graham – Decorated Time
Neste artikkelCraig Finn – A Legacy Of Rentals
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here