fbpx

Singlefredag – 28. januar 2022

Velkommen til årets første singlefredag, der vi har samlet opp utgivelser fra årets fire første fredager. De tre foregående fredagene har vært relativt rolige, men denne uken eksploderer det på utgivelsesfronten.

Silver Lining – The Dream

Forrige fredag slapp Silver Lining den andre singelen på veien mot det nye albumet. Og låten “The Dream”, skrevet av Live Miranda “Louien” Solberg, er noe av det aller fineste vi har hørt på denne siden av Covid… nydelig arrangert og mesterlig plassert i Silver Linings nye lydbilde av produsent Yngve Sætre, så er den krydret med koring som Gillian og Dave ville vært stolte over.

Amund Maarud & Lucky Lips – Who’s Gonna Catch You

Et av våre favorittsamarbeid oppstod for noen år siden mellom Amund Maarud og Lucky Lips. Det avstedkom i platen Perfect Stranger i 2018, og nå er de tilbake med singelen “Who’s Gonna Catch You” – som følger opp fjorårets single “Wolves”. Jeg sitter med følelsen av at Lucky Lips har satt enda mer preg på Maarud enn ved forrige korsvei, og at det er et enda tydeligere samarbeid på arrangementsfronten enn på debutplaten. Uansett – vi liker det, det kommer dere også til å gjøre! Gitaren og vokalen til Maarud, koringen til Malin Pettersen, og et dønn solid Lucky Lips komplett med banjo. Hva er ikke å like?

Johnbru – Kongen av ingenting

John John har fått sin helt egen omtale, fordi jeg simpelthen elsker hele dette prosjektet. Men jeg slenger låten med her også, for dette må få oppmerksomhet.

Unnveig Aas – Lost Fire

Endelig kommer Unnveig Aas med ny musikk, og hun står ikke stille som musiker – men bygger videre på lydbildet hun etablerte på Young Heart i 2019. “Lost Fire” har et herlig groove, og deilige gitarer som minner meg om det forrige albumet til Annie. We love it!

Jack Stillwater – The Gunman

Jack Stillwater er ute med singel #2 fra den kommende platen, og låten “The Gunman” traff meg mye bedre enn den (litt for) Springsteenske “Closing Time”. Dette er dystre, mørke toner fra et av våre store favorittband her hjemme. Herlige gitarer, oppbygget som en god gammel muder ballad, og bringer lovnader om nok en god plate fra Jack Stillwater.

Trond Svendsen & Tuxedo – Big Red Sky

Tredje single fra Trond Svendsen & Tuxedos kommende plate heter “Big Red Sky”, og når vi først er innom Springsteen så er det mer enn litt av nevnte Bruce i oppbyggingen av låten. Teksten er hjerteskjærende fortvilende, og en sann historie om Johns kamp mot flammene i et altoppslukende branninferno. 6 minutter og 40 sekunder med låtskriverkunst og naturens brutalitet.

Christine Sandtorv – Lyden av et år – Q1

Jeg hadde etterhvert så mye å si om disse låtene at det havnet i sin egen lille artikkel, men de har sin rettmessige plass her i Singlefredag, så sjekk ut Christine Sandtorvs nye prosjekt “Lyden av et år”, og les mer om det her.

egil olsen – Oh Deer / Eating Ourselves

Vår venn egil olsen er ute med en crazy liten sak på 1 minutt og 20 sekunder, som rett og slett er en musikalsk beskrivelse (i lyd og effekter) av et møte med en hjort…

Uten å trekke paralleller til dette møtet, så slapp han nettopp singelen “Eating Ourselves”, som også er verdt å lytte til. 2 minutter som forsøker å finne mening i måten vi oppfører oss på…

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – You’ve Got Something (But You Ain’t Got Nothing)

Olav slapp den nye låten i desember, så den druknet naturligvis i julesanger og julesnop og julepynt og julemat. Men heisann for en låt det er! Dette er Olav og rodeostjernene hans i godt gammelt countryhumør, og tåler å gå på repeat igjen og igjen. Vi vil gjerne har mer av dette!
(Og mens jeg har oppmerksomheten din, Olav… har du glemt noe?)

Bendik Brænne – Everything / Everything

Nok en perle fra Bendik Brænne, som ikke slutter å utforske og utvikle seg og lydbildet sitt. En deilig låt med et luftig 70-talls feel. Alt denne fyren tar i blir til gull i mine ører…

Stephen Simmons – Twenty-Third of May

Ny låt fra vår venn Stephen Simmons, hentet fra EPen Honey From a Spoon, som slippes senere i år – MEN som er tilgjengelig for de som Bandcamper.

Maya De Vitry – How Bad I Wanna Live

En vidunderlig livsbejaende fra Maya De Vitry, som endelig er i ferd med å finne en form og en stemme, etter at The Stray Birds ga seg for noen år siden.

Mary Gauthier – Women Across the River

Det er alltid høytidsstund i stua når Mary slipper ny musikk, og om vi gledet oss til den nye platen etter å ha fått høre akustiske versjoner av låter derfra gjennom de ukentlige digitale stuekonsertene det siste året – så gleder vi oss enda mer når vi får høre det ferdige resultatet!

Ian Noe – Pine Grove (Madhouse)

Ian Noe er ute med en godbit av en låt fra sitt kommende album. Skal vi dømme etter dette, så blir den nye platen litt råere og røffere i kantene enn vi har hørt ham på en stund.

Sarah Shook & The Disarmers – It Doesn’t Change Anything

Tredje single fra Sara Shooks kommende plate. En skikkelig deilig countrytrøkker, der noen har trykket litt hardt på en tuningknapp akkurat i knekken i stemmen hennes, men låten er altså så deilig at vi tilgir akkurat det. De tre singlene er bedre enn vi har hørt dem på lenge! Med masse deilig pedal steel…

Siste artikler

Lest dette?