fbpx

Singlefredag – 10.09.2021

Det er lenge siden sist nå. Det har kommet ut en helt ufattelig mengde singler siden forrige gang. Vi må prøve å sortere litt i bunken, så her må dere bare spenne dere fast mens vi går gjennom noen av våre favoritter som ikke er sluppet på et album enda (stort sett). Listen er LANG, og full av utsøkt musikk.

Two Cow Garage – Kapitalism Kills

Jeg har savnet Two Cow Garage mer enn jeg trodde. Forrige livstegn fra bandet var i 2015, og siden den gang har både Micah og Shane laget soloting som er virkelig bra. Men som band er de unike og har en helt spesiell plass i musikkhjertet mitt.
Denne måneden fyller de 20 år som band, og skulle feire stort og overdådig på White Water Tavern, men Covid stoppet det som så mye annet.

Til gjengled har de vært i studio i det siste OG de har sluppet singelen “Kapitalism Kills” som kun er tilgjengelig på Bandcamp. Du kan lytte OG kjøpe den der.

https://twocowgarage1.bandcamp.com/track/kapitalism-kills

Vebjørn Bråthen – Nok te eit heilt liv

Vebjørn Bråthen tøffer seg på den nye singelen “Nok te eit heilt liv”, og appelerer til rockefoten med en låt som henter inspirasjon fra musikken han har vokst opp med, litt Stones, litt Rainmakers, litt Status Quo. Generelt tøff gitarrock fra seint 70-tall. Som vanlig er det en velskreven tekst som ligger til grunn, og Vebjørn har vokst som vokalist siden vi ble kjent med ham for første gang.

I’m Kingfisher – Sundays & Dailies

Vår svenske venn Thomas som står bak prosjektet I’m Kingfisher er ute med ny single. Han forteller at en stygg sykkelulykke satte en stopper for å turnére med platen The Past Has Begun fra i fjor.

Redaktør Eiesland har tidligere trukket paralleller til både Damien Jurado og Jason Molina når han har beskrevet I’m Kingfisher. Av lokale referanser vil jeg gjerne legge til både Hakan Markussen og Kenneth Norum. Og “Sundays & Dailies” har blitt en stemningsrik og vakker høstlåt som er er både nedstrippet og omfattende på en gang. Låten rommer veldig mye, både lydmessig og tekstmessig, og har et lys og et håp å strekke seg mot.

Takk til I’m Kingfisher for en av de vakreste låter jeg har hørt så langt i år!

Robert Moses & The Harmony Crusaders – Rush My Heart

“Rush My Heart” er en ny smakebit fra Robert Moses’ kommende plate, som han har pønsket ut sammen med Bendik Brænne. Sammen har de videreutviklet Moses’ unike lydbilde, og vi venter en plate den 1. oktober som blir særdeles spennende å dykke ned i.

The Northern Belle – Kaleidoscope Dream

Våre favoritter i The Northern Belle kommer veldig snart med en EP som kommer til å både glede og overraske. For litt siden slapp de en forsmak gjennom singelen “Kaleidoscope Dream” som kort oppsummert bare har alt vi ønsker oss. Northern Belles herlige lydbilde, nydelige harmonier, en god tekst og en melodi som setter seg på hjernen.

Aslak Hartberg og Malin Pettersen – Død, hvor er din brodd

Hvis dere ikke har stupt ned i serien “Post Mortem: Ingen dør på Skarnes”, som for tiden er å finne på Netflix, så vil jeg på det sterkeste anbefale å fikse nettopp det.

Selv om jeg ikke har sett Rune Torsteinsen i en ENESTE episode, så er den særdeles severdig og har aldeles nydelige bilder og kameraføring.

Og tittelsporet der vi hører Aslak Hartberg og Malin Pettersen er ute som single. Heldigvis. Det er en skikkelig mørk og dyster låt som setter stemningen for serien helt perfekt.

Som Vidar Magnussen sier i første episode: “På 90-tallet sa de: Skal du drepe noen, gjør det på Skarnes”.

SJ Sveen – We Used To Be Dancers

Stian Jørgen Sveen har de fleste av dere hørt i en eller annen setting. Gitarist i Lucky Lips, og gitarist på en rekke av de siste årenes Americanaplater. Men solo så går han i en litt annen retning. I sommer slapp han singelen “We Used To Be Dancers”, og vi takker og bukker .

Jeg må innrømme at jeg i fjor falt veldig for Annies plate Dark Hearts, og denne godbiten smasher sammen både lydbildet til Annie, en god dæsh Jeff Lynne og ELO og krydrer det med en pedal steel og en utrolig fengende melodi.

Fangst – Hjertet / Himmelen i kveld

Våre nye favoritter i Fangst har sluppet to singler siden vi snakket om dem sist, og gruppen som består av medlemmer fra Hvitmalt Gjerde, Honningbarna og Death By Unga Bunga lager fengende, kompromissløs og så utrolig deilig rocknroll at det er en fryd. Dette er alt verden trenger akkurat nå. Fangst For Statsminister!

Toini & Rio Bravo

De fleste av dere kjenner jo Toini & The Tomcats fra deres elleville rockabillyshow overalt der god musikk kan oppleves. Som et sideprosjekt startet Toini et countryband og døpte det “Toini & Rio Bravo”. Dette har vokst, og har nå kommet dit at det må satses på. Derfor slipper de nå en EP med fire låter. Alle låtene er skikkelig vintage ekte countrymusikk. Velspilt, velsunget og sånne helt enkle og uskyldige tekster som ikke hadde gjort seg bort på 50-tallet når det var akkurat sånn det skulle være.

Sweetheart – I Remember Us, My Dear

Spellemannvinner Sweetheart slipper ny single, og det er grunn god nok for få flagget til topps i flaggstangen for å feire. Det kommer en ny single om et par uker, og en EP om ikke så veldig lenge.

Skal man dømme etter singelen, så er dette enda bedre enn platen som innhentet den særdeles velfortjente harpa. I september og oktober skal de også ut på turné, sørg for at du får det med deg når de er i nærheten!

“I Remember Us, My Dear” er en vakker og stemningsfull låt som kler høsten som et varmt, deilig pledd i en krok borte ved peisen.

Amanda Anne Platt & The Honeycutters – Burn/Another Winter Gone, Saint Sebastian/This Night, The Devil/Rabbit, Dallas /Reverie, Great Confession/Even Good Men Get The Blues.

Amanda Anne Platt & The Honeycutters fortsetter sine slipp av doble a-side singler i sin “dekonstruerte album” serie The Devil and The Deep Blue Sea. Siden sist har vi fått låtene “Burn”, “Another Winter Gone”, “The Devil”, “Rabbit”, “Dallas”, “Reverie”, “Great Confession” og “Even Good Men Get The Blues “.

Disse utgivelsene har vært en FRYD å få servert, og de står frem som helstøpte låter helt uten svake punkter. Velskrevne tekster, masse deilige pedal steel og en stemme som går rett i hjertet.

Når disse låtene på slutten av året samles til albumet vi venter på, så er dette uten tvil et av årets aller sterkeste album. De skal holde på frem til desember, og med 12 låter allerede ute så blir det en heftig bunke vi kan samle og kose oss med på sluttne av året.

Jeg anbefaler absolutt alle disse låtene for videre lytting. Og vi gleder oss til mer mer MER!

Stephen Simmons – Winter & Heartache Stew

Det er få artister jeg kjenner som kan låte så sørgmodige som Stephen Simmons når han virkelig går inn for det. Det låter hjerteskjærende, og er perfekt tristesse for mørke høstkvelder.

Reckless Kelly – May Peace Find You Tonight

9. september 2001 var Reckless Kelly i studio for å spille inn et knippe demoer. Flyene traff World Trace Center, og verden ble aldri den samme. Nyheten nådde bandet i studio, som først stoppet i sjokk – før de bestemte seg for å søke tilflukt i musikken for å forsøke å få et stabilt sted å sette beina mellom timene foran tven.

I dag slippes albumet 9/11 Demos, og de har hatt relativt tett lokk på låtene, så alt vi har fått høre er singelen “May Peace Find You Tonight”. Albumet slipper demoene de spilte inn denne dagen, i den rekkefølgen de spilte dem inn. De fleste låtene har havnet på plater siden den gangen, men de ønsker å slippe demoene for å markere 20 års dagen for WTC.

Siste artikler

Lest dette?