fbpx

Stream din favorittartist, og oppdag nye favoritter

Koronaviruset påvirker oss alle i varierende grad. Vi er i første omgang heldige som bor i et land med et helsevesen som faktisk hjelper oss, og har et Storting som for første gang i moderne tid bestreber seg til å dra lasset sammen uten å trekke politiske veksler av det.
Når dette er over vil vi garantert se at hvert enkelt parti bruker unødvendig tid på å rope om hvem som gjorde mest og best. Da skal vi bare svare: “Vi så at dere klarte å samarbede, nå forventer vi at dere tar dere sammen og gjør det vi betaler dere for”.

Norske musikere, konsertarrangører og støtteapparat har på kort tid samlet seg i en rekke Facebook-grupper, der de streamer konserter og oppfordrer til å donere noen kroner til det vi liker.

Her skal vi forsøke å gi dere en liten liste over de mest aktive stedene på nett der vi alle kan få dekket våre konsertbehov i disse innedager.

Brakkesyke 2020

Den første gruppen jeg så bli opprettet, var Brakkesyke 2020.

Facebookgruppen gikk hardt ut med en glitrende konsert fra Bendik Brænne, og har et meget variert utvalg i artister og sjangere.

Du finner Brakkesyke 2020 på Facebook.

For artister i “våre” sjangere, så kan du høre både The Northern Belle, Malin Pettersen og Ida Jenshus de neste dagene. Ellers så dukker Sondre Lerche opp, og de har hatt besøk av Darling West, Unnveig Aas & Roger Græsberg og en rekke til.

Bring It Home 2020

Våre venner i Out on the Rise har allerede hatt besøk av blant andre Hannah Aldridge, Miss Tess og Caleb Caudle, og skal allerede i dag ha besøk av Joshua Ray Walker.

De leverer show fra artister i USA, tilpasset Europeiske tider. Og det kommer til å komme mange fler derfra etterhvert.

Du finner Bring It Home 2020 på Facebook.

 

Moskus Scene

En av våre favorittscener i hele verden ligger i Trondheim. Moskus Scene er som alle andre stengt for publikum, men gjengen der har nå skrudd sammen Moskus Sessions, der de hver kveld klokken 20:00 vil streame en livekonsert.

Du finner Moskus Scene på Facebook, der ligger det eventer for kommende artister.

Første artist er Rasmus Rohde. (kjent fra Rasmus og Verdens Beste Band)

DigitalScenen

Digitalscenen er kanskje den største gruppen, men samtidig også den mest ustrukturerte. Den flommer over av linker og videoer og alt mulig rart, men innimellom er det noen gullkorn der inne.

De tilbyr både konserter, diktopplesning, eventyrstunder, og linker fra andre livegrupper. Det er verdt å scrolle seg gjennom, det er veldig mye spennende innimellom alt.

Du finner DigitalScenen på Facebook.

Jeg anbefaler på det STERKESTE å se konserten til Rie Aurora, som fortsatt ligger tilgjengelig. Den er virkelig verdt å bruke tid på.

Viral Music

Amerikanske Viral Music tilbyr konserter fra uavhengige artister som sliter. Det er naturligvis noe klønete tider, men det kan jo være verdt å droppe litt nattesøvn for noe av det.

 

Det linkes opp konserter hele tiden, og noen vi kan trekke frem er Ray Wylie Hubbard, Jon Latham & Nick Nace, Zach Schmidt, Tim Easton, Nathan Bell og mange mange mange fler. Her er det bare å scrolle seg nedover og finne noe man liker.

Du finner Viral Music på Facebook

Dust of Daylight VirusSessions

Vi har fått en hel haug forespørsler fra våre venner i inn- og utland om vi kan organisere noen konserter for dem på våre Facebooksider. Så neste uke kommer vi til å gjøre et forsøk, og by på livesessions med Anders Dahlberg og Andrew Leahey. Hvis det er oppslutning, så fyller vi på med en rekke andre artister etterhvert. De står i virtuell kø for å spille for dere.

StageIT

Stor-aktøren StageIT er naturligvis et sted du bør sjekke ut. Det renner praktisk talt over av konserter der inne, og blant andre Michael McDermott avholder konserter der inne over de nærmeste ukene. BJ Barham spiller én konsert hver kveld der han fokuserer på hver enkelt av American Aquariums plater. Zach Schmidt spiller i morgen kveld, og  ellers er det bare å scrolle gjennom alle sidene med konserter og finne det du liker.

På StageIT kjøper du “Notes”, og donerer disse til billetter og/eller tips underveis.

Du finner StageIT her

Siste artikler

Lest dette?