fbpx

Karin Wrights Gode Selskap – Lyse for oss

Musiker, låtskriver og artist Karin Wright gikk bort i 2019 før hun rakk å fullføre et planlagt album på norsk. Hun etterlot seg en bunke låter som hennes musikkvenner nå har gått sammen for å gi ut på plate. En rekke av landets fineste musikere har gått sammen med Arne Moslåtten for å gjendikte hennes engelske tekster til norsk. Og så har Karins venner arrangert og bygget reisverk og melodier til tekstene.

Bandet består av Espen Jørgensen på gitar, Dagfin Hjorth Hovind på gitar, Martin Caspersen på tangenter, Jørun Bøgeberg på bass og Cato Holmen på trommer.

Og foran mikrofonen hører et vidunderlig stjernelag av noen av våre aller beste vokalister.

Åpningslåten “Dauingvise” gir oss Karin Wright selv sammen med Tove Bøygard. En sterk åpning og koret som består av Malin Pettersen, Jan Dahlen, Bitten Forsudd, Kyrre Fritzner og Jørun Bøgeberg gjør det stort og monumentalt. Wright selv er tydeligvis hentet fra en akustisk demo, før bandet og Bøygard overtar låten etter første vers og bare klinker ballen langt ut av parken. Kraftfullt og intenst av en annen verden!

Låten “Medmennesker” presenteres av Bitten Forsudd, et trøkk av en blueslåt. Et av albumets tøffeste og sterkeste spor er “Jeg prøvde det er sant”, der Johanna Demker synger en hjerteskjærende rå tekst der Wright reflekterer over et liv som går mot slutten. Bandet har valgt å gjøre det til en skikkelig rocker, og den fyrer på alle sylindere og treffer deg midt i mellomgulvet og rett i hjertet.

Malin Pettersen presenterer “Mot”, og hun synger aldeles vidunderlig på norsk. At de får besøk av Knut Hem og hans Weissenborn-gitar er heller ingen ulempe.

En av platens vakreste låter er skrevet av Signe Marie Rustad TIL Karin Wright, og sunget av Signe Marie selv. Rustad forteller på Facebooksiden sin om bakgrunnen for låten “Patti” som kom til verden etter at hun leste et intervju med Karin Wright og hennes forhold til Patti Smith.

“Tiggerne Rir” synges av Tove Bøygard, en låt om verdens skeive fordeling og hvordan det ville vært om rik og fattig byttet plass.

Espen Jørgensen tar plass foran vokalmikrofonen sammen med Ingvild Hammer, og jeg må innrømme at det første som slo meg var “tøft at Raga Rockers ble med på dette!”. For dette er reinspikka raga-rock, og tøft som bare juling. Denne burde vel stengt tatt vært introlåt i alle valgsendingene på alle norske tv-kanaler i disse tider.

“Skygger i mørketia” er en skikkelig råtass av en låt der Jørun Bøgeberg tar seg av både gitarene og vokaljobben. Som duettparther har han Tove Bøygard. Geir Sundstøl dukker opp på pedal steel i et av platens tøffeste spor.

Soulvokalist Caroline Bonnet har fått ansvar for å takle “Minnet om deg”, som får en ekstra kraft sett i lys av platens utgangspunkt. En enkel og samtidig veldig kraftig tekst om følelsen av å ikke ha klart å gjøre nok for en venn som har gått bort.

Det er egentlig for teit å måle låter opp mot hverandre, og denne platen har så mange sterke tekster og fantastiske prestasjoner helt gjennom – men jeg falt altså pladask for Malin Pettersens andre bidrag – “Hold Rundt Meg”. Det er naturligvis countrytwangen som fanget meg, men Malin synger altså så fantastisk godt på denne låten at det er en fryd.

“Solsøstre” takles overlegent av legenden Jan Dahlen. Dette sitter rett i hjertet med pressluftbor, med Bitten Forsudd, Tove Bøygard og Kyrre Fritzner på kor.

Bitten Forsudd avslutter platen med tittelsporet “Lyse for oss”, og ja, det er hjerteskjærende så det holder, både tekst og fremføring.

Karin Wrights venner har sammen med produsent Jørun Bøgeberg laget et utrolig monument til minne om sin venn – gjennom en plate som viser en ny side ved låtskriveren Karin Wright.

Siste artikler

Lest dette?