fbpx

Karin Wright – You Got the Silver

På sin fjerde plate fant Karin Wright ut at hun skulle lage ei skikkelig bluegrassplate. Hun ønsket å gjenskape lyden av gamle dager. I dagens teknologiske verden høres jo det ut som et friskt og befriende pust.

For å gjennomføre sitt prosjekt reiste hun til utkanten av Roanoke, Virginia. Der fikk med seg Reno & Harrell Band med blant annet brødrene Don Wayne og Dale Reno som var sentrale i Hayseed Dixie. På toppen av dette børstet de støvet av dobrospiller Steve Wilson. Brødreparet Reno er også produsenter på plata.

I løpet av ei uke spilte de inn tolv låter «live» i studio. Låtene er en lett blanding av gamle bluegrasslåter, nyere bluegrasslåter, Stonesklassikeren « You Got the Silver» samt låter hun har utviklet sammen med andre i det norske musikkmiljøet. Det låter absolutt band av denne innspillingen, og personlig setter jeg pris på det. I dagens teknologiske verden kan man lett få ei lydfil med fele fra Hallingdalen, en kassegitar fra Snåsa, osv. Dere skjønner hva jeg mener.

Når man først skal gjøre bluegrass så er det prisverdig at man koster på seg flybillett og hyrer amerikanske proffer på hjemmebane. Bjørnvold gjorde det i fjor, og Karin Wright det samme i år.

Det er i sannhet blitt ei fin platte dette, der gamlingen «Salty Dog» ble innspilt for første gang i 1924. Av alle de fine låtene er det spesielt to av låtene som har festet seg aller best. Den ene er «Sandy» som handler om Runawaystrommisen Sandy West som døde så alt for tidlig, for noen år siden. Dette er en låt hun har laget sammen med Johanna Demker. Den andre låten er «True Believers» som hun har komponert sammen med Nikolai Grasaasen og Bendik Brænne. Selv i sterkt selskap gjør disse låtene en svært god figur.

Tittelsporet «You Got the Silver» er uten fnugg av tvil en av mine personlige Stonesfavoritter. Fryktelig morsomt at hun har valgt å gjøre denne.

Bluegrasspuritanerne vil nok reagere litt på at det finnes trommer på denne plata. Men jeg er ingen særing og kjøper det likevel glatt.

Jeg synes hovedpersonen synger bra. Den kommer best til sin rett når hun synger i en litt dypere oktav. Dette handler nok mest om smak og behag. Jeg vil hvertfall skrive under på at «You Got the Silver» er ei kjempefin plate som fortjener en plass i platesamlingen din. Vel blåst, Karin Wright.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166469780″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166469206″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Siste artikler

Lest dette?