fbpx

Adrian+Meredith – Bad For Business

Det er allerede to år siden vi hentet Adrian+Meredith til Norge for første gang. Med seg i kofferten hadde de råmiksen til Bad For Business, som jeg vet en del fikk høre noen klipp fra underveis i turnéen. Flere av låtene ble også spilt på konsertene deres. Og nå er platen endelig klar.

De har fått selveste Mark Robertson til å produsere og spille bass, han har også mange venner i Norge som bassist og produsent for The Legendary Shack Shakers. Og skal man først plukke på øverste hylle blant Nashvilles musikere med gode venner i Norge, så inviterer man Fats Kaplin med på banjo.

Paul Niehaus fra Calexico (og mengder av andre) spiller pedal steel. Og så har vi trommis Aaron Shafer-Haiss som har spilt med Darrin Bradbury, Michaela Anne, Miss Tess, Megan Palmer og JP Harris. Blant andre. Ken Francis Wenzel (Santana) trakterer saksofonen, og resten av blåsebataljonen består av Diego Vasquez og Robert M. Gray. Mallorie McRea er med på kor.

Og så har vi naturligvis hovedpersonene, Adrian og Meredith Krygowski. Som med Bad For Business virkelig gir oss et unikt, friskt og annerledes lydbilde. Deres egen sound med perkusjon via stepping, Merediths fele, Adrians gitar og røffe vokal og deres miks av balkanrock, americana, og rockenroll gjør at hele platen er like gøy å lytte til som den må ha vært å spille inn. For du kan høre spillegleden og hvor gøy de har hatt det underveis.

Fra elleville “Even” bare ramler inn i ørene våre, så er dette en en ren fryd å stupe ned i. De sier selv at de forsøker å fortelle historier fra Amerikansk småbyliv – men i bunnen ligger denne følelsen av usikkerhet og frustrasjon ved måten Amerika har opptrådt på de siste årene. Samtidig har de et blitt mot utlandet og måten Amerika blir oppfattet på. OG så tar de opp både mellommenneskelige tema og mer generelle betraktninger.

Og hele veien låter det altså så gnistrende sprelsk. Hør på måtene trommene leker seg med fela på “Bad For Business”, duetten og den suggerende rytmen i den balkanske “East TN Goddam” og surfgitaren på “DOA”. Steppingen som drar oss inn mot Kaplins trekkspill i “Kids These Days” før du får en nesten tradisjonell alt.country låt i “Chalk”.

“Valley View” er en nydelig ballade, som kunne dukket opp på en av Wailin’ Jennys plater. De leker seg på tradpolkaen “Who Stole The Keishka?”, der Meredith nok en gang briljerer på fele.

Bredden er like imponerende som den er inspirerende, og tekstene er på et meget høyt nivå. Som i nevnte “Chalk”, som snakker om hvordan verden utvikler seg og egentlig unngår å utvikle seg. I åpningen synger Adrian “The rain falls equally on everyone”. Og linjene som avslutter refrenget er en fryd.

When the world redraws the map
I hope they use chalk

Bad For Business har blitt en veritabel musikkfestival av en plate, der du får noe for enhver smak. Uten at det blir rotete, usammenhengende og alt annet enn pregløst. For dette er spekket med egenart, spilleglede og entusiasme og er en fryd å lytte til.

Du kjøper platen hos Adrian+Meredith

Siste artikler

Lest dette?