fbpx
Forsiden Alle poster Rock Vi minnes Kongen

Vi minnes Kongen

2020 har ikke vært en höjdare akkurat, men akkurat i dag skal vi ikke tenke på årets bedritenheter. Vi blar kalenderen 43 år tilbake til det kjipeste 1977 hadde å by på – Kongens bortgang. Hvis du i det hele tatt lurer på hvilken Konge vi snakker om kan du bare gå rett i skammekroken, for det finnes kun ÉN Konge og det er ELVIS!

Som nevnt er 2020 miserabelt nok fra før, så her skal vi pokker ikke dra frem kleenex og lommetørkle for å tørke tårer. Vi lar kalenderarkene blafre enda noen år bakover i tid og ender opp på runde 50 år siden og tar en titt på hva 35 år gamle Elvis Aaron Presley holdt på med sommeren 1970. I begynnelsen av juni stakk han innom Nashville og spilte inn 35 låter i løpet av 5 dager. The Nashville Marathon Sessions som den etterhvert ble hetende blant fansen ble spredt utover flere utgivelser, og selv om det jevnt over  kanskje ikke var like sterke låter som året før i Memphis var Elvis i kanonform vokalt.

Litt senere i år kommer det en liten “gavepakke” fra Sony bestående av 4 CDer med remikset og udubbet gull kalt “From Elvis in Nashville”. Sjekk ut et par smakebiter her:

“I Washed My Hands in Muddy Water” – en herlig one-take jam som sparker som bare fy:

Kongens gullstrupe skinner også på roligere låter som “Funny How Time Slips Away”:

Litt senere på sommeren var Las Vegas skrevet inn i kalenderen, og på dette tredje Vegas engasjementet i løpet av 12 måneder (!) skulle det også filmes en konsertdokumentar noe som gjør at vi har mye flott video av Kongen både fra offisielt og uoffisielt hold. Så vi avslutter den årlige “Kongen er død – lenge leve Kongen!” med et knippe videoer fra august 1970 med Elvis i storform slik han skal huskes i dag og i all ettertid!

 

Forrige artikkelKathleen Edwards – Total Freedom
Neste artikkelBendik Brænne – Personal Best?
Eddie Christiansen
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here