Det er underlige tider, og det slippes lite musikk. Mange artister har utsatt slipp av plater, mye fordi de ikke kan turnére i etterkant – og dermed ikke vil tjene inn igjen innspilling og produksjon. Men en og annen plate slippes, og innimellom så kommer det noen singler som virkelig er verdt å snakke om også.

Snais – Snasen i stasen

Idag starter vi med en låt fra Bergensbandet Snais.

De spilte et ellevilt bra sett på Bergen Digitalfestival torsdag denne uken, og i dag slipper de singelen «Snasen i stasen». Snais er et band som enkelt forklart låter som en av de første Bergenske sommerdagene etter en lang og våt vinter. For tro meg – ingen er så glade,sprudlende og gjennomført lykkelige som en Bergenser som får se solen igjen for første gang på lenge.

Og soundtracket det får du fra Snais. På mange måter så føles det som om de overtar der Razika og Hvitmalt Gjerde forlot platebransjen – toppet med en god dose av Jokke & Valentinerne.  Fulle av en tilsynelatende naiv sjarm, egenart og med passe andeler humor og seriøsitet – så gir de oss humor, glede og et meget etterlengtet pusterom i disse underlige tider.

Jeg må innrømme at jeg falt pladask lenge før de spilte Snaisesangen for andre gang på Bergen Digitalfestival, for i knappe tre kvarter så var de Verdens Beste Band. Altså – et band med en slik energi og egen panda på scenen må bare treffe hjertet.

Følg Snais på Facebook.

The Northern Belle – Gemini

Stine fra Northern Belle har levert noen av coronatidens beste hjemmekonserter – og fått velfortjent internasjonal oppmerksomhet, og idag slipper de singelen «Gemini» fra den kommende platen We Wither, We Bloom.

Stine forteller i presseskrivet at låten er et oppgjør mot alle fordommene hun har møtt som kvinne. – Det føles ut som jeg må jobbe dobbelt så hardt som menn for å få anerkjennelse. Det er lagt opp til at jeg skal være en perfekt mor og poppe ut barn, et perfekt medmenneske, en som strekker seg den ekstra mila, og at jeg er sensitiv og svak hvis jeg viser for mye følelser og ikke holder denne standarden.

Det starter veldig melankolsk, men noen takter inn i låten så får vi det typiske Northern Belle-soundet fra et fullt og sultent band. Harmoniene, gitarene, trøkket og energien. Og gitarene som dukker opp i solopartiet har Brandseth lånt fra noe Buffalo Springfield hadde liggende på lur i et skap. Deilig 60-talls Californiapsykedelia i tonene, og med harmoniene til Stine, Johanne og Marie så utroper jeg dette til den første skikkelige sommerlåten i 2020.

Følg The Northern Belle på Facebook

Eliot Bronson – Even This Is Going To Pass

Da Eliot spilte denne for meg for noen dager siden så må jeg innrømme at haken traff spisebordert der hjemmekontoret for tiden befinner seg. Jeg fikk umiddelbart en Guy Clark følelse, og det låter som en låt Dylan kunne skrevet til John Wesley Harding-albumet sitt.

Eliot har ny plate klar, og denne legger listen og forventningene skyhøyt!

Følg Eliot Bronson på Facebook

The Late Great – If You Won’t Bring Me Luck

I fjor slapp The Late Great platen Temporary Love Songs, som fikk panegyriske omtaler hos oss, så vel som i en samlet norsk presse.

Nå kommer den fengende singelen «If You Won’t Bring Me Luck» på Alex Lindbäcks Safe & Sound Recordings. Det er vel egentlig ikke så mye mer å si enn at dette enn stort bedre blir det ikke?

Skal man dømme etter singelen så kan vi glede oss til neste album fra The Late Great. Sjekk ut singelen, og følg The Late Great på Facebook.

 

Reckless Kelly – Lonesome On My Own

Våre helter i Reckless Kelly slipper hele to nye album 22. mai – American Girls og American Jackpot. Og skal vi dømme etter de fire singlene som er ute til nå – så har vi to godbiter i vente. Med ti studioalbum i kofferten, en samleplate og to liveplater, så har de med ett unntak levert noen av de beste platene i undertegnedes platesamling – og jeg har vært dypt og inderlig forelsket i dette bandet siden Egon på Lillehammer solgte meg det for meg livsendrende Millican i 1997.

Bakgrunnen for to plater var enkelt og greit at de spilte inn låtene til American Jackpot med tanke på utgivelse i 2019, og så rant det rett og slett over av låter – og de skjønte raskt at de måtte lage to plater.

Singelen «Lonesome On My Own» er ikke skrevet for disse tidene, men tittelen er jo helt perfekt til tingenes tilstand. Temaet er naturligvis en mann som har blitt aleine etter at Hun fant seg en annen.

Følg også med på Willy Brauns «Music From The Mountain» serie på Facebook, der han og gjester strengt tatt gjør det som faller dem inn.

Følg Reckless Kelly på Facebook.

 

Jason Isbell – Dreamsicle

Jeg tøyer reglene litt, for Dreamsicle inneholder 4 låter, og er dermed en EP.
Men det er Jason Isbell, og han har aldri brydd seg om regler – så vi tar den med som ukens siste.

Den nye platen «Reunions» er snart i butikkene, og slippes fysisk hos uavhengige platebutikker en uke før den kommer ut digitalt og «elsewhere» – som en eksklusiv «indie» limited edition på farget vinyl og med signert insert. Bare i USA, ser det dessverre ut til. Grimeys i Nashville solgte ut alle sine eksemplarer på noen få timer – og det virker å være tilfelle de fleste steder.

 

SHARE
Forrige artikkelDoD Sessions: Andrew Leahey (AMA2019)
Neste artikkelPlatebunken: Bonny Light Horseman, Mark Erelli, The Panhandlers
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here